Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ερώτηση Ν. Δένδια για τους ξενοδοχοϋπάλληλους

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πολιτισμού και Τουρισμού για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας στους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Νομού Κερκύρας, κατέθεσε ο Νίκος Δένδιας. Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς:
1. Οικονομικών
2. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
3. Πολιτισμού και Τουρισμού
ΘΕΜΑ: «Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε ξενοδοχοϋπαλλήλους».....

Η αδιέξοδη οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση έχει αποτυπωθεί και στον τομέα του τουρισμού, καθώς η αδυναμία κατάρτισης μέτρων στήριξης για τον τομέα που διαχρονικά συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, έχει οδηγήσει σε υπολειτουργία τις ξενοδοχειακές μονάδες και σε απόγνωση τους χιλιάδες εργαζομένων σε αυτές.
Στην Κέρκυρα, όπου ο τουρισμός αποτελεί οξυγόνο για την οικονομική επιβίωση του νησιού, αντίστοιχα προβλήματα έχουν οδηγήσει εκατοντάδες εργαζομένων στην ανεργία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους εργαζομένους του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ», οι οποίοι έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Πρόσφατα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων υποσχέθηκε άμεση νομοθετική ρύθμιση υπό μορφή ΚΥΑ, με την οποία εργαζόμενοι όπως αυτοί του ξενοδοχείου «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ» θα επιδοτηθούν με επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, δηλαδή τη συμπλήρωση 100 ενσήμων και θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων, καθώς επίσης και θα θεωρούνται τα βιβλιάρια για τη χορήγηση της ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης.
Με δεδομένο το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπως της «ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗ», ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:
Προτίθεται να προβούν στην έκδοση ΚΥΑ για τη διευθέτηση του ως άνω ζητήματος και πότε;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Δένδιας