Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Πήγε Λευκάδα ο Γ. Μαγκριώτης

Την Λευκάδα επισκέφθηκε χθες, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννης Μαγκριώτης, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του, η οποία στόχο είχε την ενημέρωση του όσον αφορά την πορεία των έργων υποδομών του νησιού.
Κατά την επίσκεψη του κ. Μαγκριώτη πραγματοποιήθηκαν συνεργασίες με εκπροσώπους κοινωνικών φορέων και επισκέψεις σε έργα αναπτυξιακών υποδομών της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γ. Μαγκριώτης,...
μαζί το Βουλευτή Λευκάδας κ. Σ. Μαργιέλη, με τη Γενική Διευθύντρια της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Ό. Ρίζου και το Νομάρχη Λευκάδας κ. Κ. Αραβανή επισκέφθηκαν το χώρο που έχει προταθεί για την κατασκευή της υποθαλάσσιας σύνδεσης της Λευκάδας. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τις Εργατικές Κατοικίες Σεισμοπλήκτων, παρουσία και του Δημάρχου Λευκάδας κ. Β. Φέτση.
Τέλος, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Νομαρχία της Λευκάδας, με τη συμμετοχή των παραπάνω εκπροσώπων, καθώς και άλλων φορέων του Νομού Λευκάδας, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα αναπτυξιακών δόμών του νησιού.
Ο κ. Γ. Μαγκριώτης, αναφερόμενος στον τομέα των έργων υποδομών του Νομού της Λευκάδας, μεταξύ άλλων τόνισε :
«Η Λευκάδα είναι ένας από τους σημαντικούς πόλους τουριστικής έλξης των Ιονίων Νήσων και για αυτό αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησής μας η ανάπτυξη της περιοχής με την ενίσχυση και την κατασκευή δημόσιων υποδομών.
Σε αυτή την κατεύθυνση, εντάσσονται τα δυο έργα:
α) η σύνδεση της πόλης της Λευκάδας με τον οδικό άξονα «Αμβρακία-Άκτιο» και την Ιόνια Οδό και
β) η υποθαλάσσια ζεύξη του οδικού άξονα με την πόλη της Λευκάδας.
Με παρεμβάσεις και επιλογές επιταχύναμε τη μελετητική ωρίμανσή τους και πήραμε τις αναγκαίες αποφάσεις για τη δημοπράτησή τους.
Επιπλέον, στην πόλη της Λευκάδας προβλέπονται σημαντικά έργα, όπως η διαπλάτυνση του διαύλου της Λευκάδας, ο εγκάρσιος οδικός άξονας του νησιού, η περιφερειακή της πόλης της Λευκάδας και η αποπεράτωση του θεάτρου του νησιού, καθώς και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του.
Επίσης, το έργο αποχέτευσης των παραλιακών οικισμών του Δήμου Ελλομένου βρίσκεται σε διαδικασία ένταξης ως έργο γέφυρα.
Τα έργα αυτά προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ, το ΠΕΠ Ιονίων Νήσων και τα Τομεακά Προγράμματα των αρμόδιων Υπουργείων».