Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Αστυνομικό δελτίο

Η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας μετά από καταγγελίες πολιτών για κλοπές αλλοδαπών τουριστών με τη μέθοδο της απασχόλησης από πλανόδιους που εμπορεύονται ( λουλούδια , καπέλα κλπ.) προχώρησε σε στοχευμένες δράσεις τις τελευταίες ημέρες για την πρόληψη και καταστολή τέτοιων παραβατικών συμπεριφορών.
Στα πλαίσια αυτά συνελήφθη πρωινές ώρες της 04-07-2010, στον Κάβο Λευκίμμης...
από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., 36χρονη ημεδαπή
Ρόμα , για κλοπή.
Ειδικότερα, η 36χρονη πλανόδια πωλήτρια λουλουδιών πλησίασε αλλοδαπό με πρόθεση να του πουλήσει ένα λουλούδι τοποθετώντας αυτό στην τσέπη του παντελονιού του. Όταν ο αλλοδαπός αρνήθηκε, η πλανόδια πωλήτρια παραπλανώντας τον, τη στιγμή που έβγαλε το λουλούδι από την τσέπη του, αφαίρεσε ταυτόχρονα και 100€ .
Η δράστιδα θα οδηγηθεί ενώπιον της κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κερκύρας.


Συλλήψεις στον Αερολιμένα Κέρκυρας


Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 3-7-2010, στον Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας ’’Ιωάννης Καποδίστριας’’ από Αστυνομικούς του Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, τέσσερις αλλοδαποί υπήκοοι, ένας 25χρονος, ένας 24χρονος , ένας 22χρονος και ένας 17χρονος, για κατοχή πλαστών εγγράφων και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.
Ειδικότερα οι συλληφθέντες αλλοδαποί εμφανίστηκαν στον χώρο ελέγχου διαβατηρίων στο σημείο αναχωρήσεων εξωτερικού , με σκοπό να εξέλθουν από τη χώρα μας και να εισέλθουν σε άλλη χώρα κράτους μέλους της Ε.Ε., επιδεικνύοντας ταυτότητες και διαβατήρια κρατών μελών της Ε.Ε., τα οποία διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς ότι ήταν πλαστά.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον της κ. Εισαγγελέα Πλη/κων Κέρκυρας.