Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Όχι στη χωροθέτηση του θαλάσσιου πάρκου στη Κέρκυρα λέει το ΚΚΕ

Στην παρουσίαση που αφορούσε τη χωροθέτηση θαλάσσιων αιολικών πάρκων που έγινε πριν λίγες μέρες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ περιέλαβε στους υποψήφιους χώρους και τη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα Β. Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων. Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έγραψε στα παλιά της παπούτσια...
τη διαφωνία του Κερκυραϊκού λαού και των φορέων της για τη εγκατάσταση θαλάσσιου αιολικού πάρκου στη συγκεκριμένη περιοχή, αντιδράσεις που ανέδειξε στη Βουλή με ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ στη Κέρκυρα σ. Χ. Χαραλάμπους. Έτσι υλοποιεί το ΠΑΣΟΚ τη «συμμετοχική αντίληψή» του.
Η περιβόητη πράσινη ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από μία πράσινη μπίζνα για να βρουν διέξοδο ικανοποιητικής κερδοφορίας τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια των καπιταλιστών. Με τον τρόπο αυτό το περιβάλλον και η ποιότητα της ζωής των ανθρώπων θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Απεριόριστη όμως είναι και η υποκρισία του Δημάρχου Εσπερίων και υποψηφίου Δημάρχου Κέρκυρας στις εκλογές του Νοεμβρίου 2010 κ. Αυλωνίτη ο οποίος αφού άνοιξε τον δρόμο με την πρώτη θετική απόφαση που πήρε για το ζήτημα αυτό, μετά άλλαξε γνώμη και τώρα υποκριτικά διαμαρτύρεται για την απόφαση της κυβέρνησης. Ποιο θέλει να κοροϊδέψει ο κ. Αυλωνίτης όταν λέει ότι το θέμα δεν ενδείκνυται για πολιτική αντιπαράθεση; Δεν γνωρίζει ότι στο πρόσφατο νόμο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ ικανοποιούνται με το παραπάνω οι αξιώσεις του μεγάλου ενεργειακού κεφαλαίου για τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) αφού προβλέπονται νέα προνόμια, επίσπευση του χρόνου αδειοδότησης, κατάργηση χωροταξικών εμποδίων και πολλά ακόμη μέτρα ώστε να διασφαλίζεται η υπερκερδοφορία του; Επιπλέον την πολιτική του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις ως δήμαρχος Εσπερίων ο κ. Αυλωνίτης.
Η ανάγκη ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας πρέπει να ανταποκρίνεται στις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες. Να διασφαλίζει φτηνό ρεύμα. Να προστατεύεται το περιβάλλον και να οδηγεί στη διεύρυνση των εργασιακών και ασφαλιστικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων σ' αυτές.
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα γενικότερα ο Κερκυραϊκός λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του. Να καταδικάσουν την πολιτική που υπηρετεί τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων καταστρέφοντας το περιβάλλον και εφαρμόζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ χθες η ΝΔ. Να εντείνουν τους αγώνες τους ενάντια στην δημιουργία του θαλάσσιου αιολικού πάρκου προστατεύοντας το περιβάλλον, τις τουριστικές και αλιευτικές δραστηριότητες της συγκεκριμένης περιοχής. Να αγωνιστούν για μια ανάπτυξη που θα είναι σε όφελος του λαού, θα παρέχει φθηνή ενέργεια στη λαϊκή κατανάλωση με σεβασμό στο περιβάλλον, θα υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Στις τοπικές περιφερειακές εκλογές που θα γίνουν το Νοέμβριο του 2010 να στηρίξουν αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που συμμετέχει και στηρίζει το ΚΚΕ.