Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ομάδα ΔΙΑΣ από την Ελληνική Αστυνομία

Η έξαρση της βίας και της εγκληματικότητας στις μεγάλες πόλεις απαιτεί διαρκή, στοχευμένη και εμφανή αστυνόμευση, προκειμένου οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.
Στο πλαίσιο αυτό, η νέα αντεγκληματική Πολιτική 2010-2014, έθεσε ως προτεραιότητα την επέκταση - ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης , η οποία ως δράση εξασφαλίζει ταχύτατα ανταπόκριση και αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών και συγχρόνως ενισχύει την εμφανή αστυνομική παρουσία, καλύπτοντας με....
τη συνεχή κίνηση τομείς, γειτονιές, λειτουργώντας έτσι προληπτικά - αποτρεπτικά στην εγκληματικότητα.
Οι ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης ανταποκρίνονται σε αυτήν την ανάγκη ταχείας και μαχητικής επέμβασης τόσο για την πρόληψη, όσο και για την καταστολή κάθε εγκληματικής δραστηριότητας. Οι αστυνομικοί της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης αναλαμβάνουν την πρόληψη και την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών, όπως είναι οι ληστείες, οι βιασμοί, οι συμπλοκές, οι ανθρωποκτονίες. Θα κάνουν συνεχώς περιπολίες από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.
Μέσα σε ένα μήνα, οι αστυνομικοί της ομάδας θα γνωρίσουν κατοίκους, καταστηματάρχες και φορείς της περιοχής. Οι πολίτες σε περίπτωση ανάγκης θα καλούν το «100» στο κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της περιοχής τους θα ειδοποιούνται και θα σπεύδουν άμεσα για την προστασία των πολιτών.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής Κέρκυρας, Ταξίαρχος κ. Θεοχάρης Γιώτης σας προσκαλεί τη Δευτέρα 19-7-2010 και ώρα 11.00΄ στην παρουσίαση της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Κέρκυρας η οποία θα ξεκινήσει την λειτουργία της την ημέρα αυτή.