Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ο Χρυσόστομος Μπούκας έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του με την οποία δήλωνε ότι απείχε από την πολιτική αξιολόγηση

ΘΕΣΗ ΜΠΟΥΚΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


Προς
Όλα τα μέλη της διευρυμένης Ν.Ε.
(όπως αυτά προβλέπονται από το Καταστατικό του Κινήματος)
Στην νέα ελπιδοφόρα εποχή για την Αυτοδιοίκηση με τον Νόμο Καλλικράτη, δίνεται ευκαιρία ανάπτυξης της πατρίδας μας και ιδιαίτερα της περιφέρειας που θα ορίσει το μέλλον του τόπου μας.
Είναι ο κατάλληλος χρόνος να προταθούν πρωτίστως πολιτικές και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης.
Αναλωθήκαμε σαν κοινωνία στα πρόσωπα που πιθανόν να διεκδικήσουν τις θέσεις αυτές.
Μία τέτοια κατεύθυνση μας οδηγεί εκ νέου.....
 στο χρεοκοπημένο πολιτικά και οικονομικά σύστημα της διοίκησης, που απέχει πολύ του πνεύματος της συναντήληψης και αυτοδιαχείρισης του παραγόμενου πλούτου στον τόπο μας.


Δεν προτάξαμε πολιτικό λόγο και αναπτυξιακές κατευθύνσεις, ώστε ο Λαός με την δική του κρίση να επιλέξει και ασφαλώς να αποφανθεί με την ψήφο του ποιος είναι ικανός να υπηρετήσει και να αντεπεξέλθει στις νέες προκλήσεις προς όφελος της κοινωνίας και των επόμενων γενεών.


Με αυτή την λογική, καταθέτω την πρόταση-εισήγησή μου:


• Να εκλαϊκευτεί σε ανοιχτές λαϊκές συγκεντρώσεις, το πολιτικό πλαίσιο του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση,


• Να γίνει δημόσιος διάλογος για το πλαίσιο αρχών και αξόνων της αναπτυξιακής πολιτικής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Κέρκυρας, όπως επεξεργάστηκε από ομάδα της Ν.Ε. συζητήθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα από την διευρυμένη Νομαρχιακή Επιτροπή.


• Με δεδομένο το πολιτικό πλαίσιο και τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να υποστηρίξει κάθε ένας την υποψηφιότητά του, σε λαϊκές συνελεύσεις σε όλο το Νομό, με την συνδρομή της Οργανωμένης βάσης του Κινήματος σε πολιτικό και αναπτυξιακό πλαίσιο θέσεων.


• Στο τέλος αυτής της πολιτικής διεργασίας να διεξαχθεί ψηφοφορία στο Νομό, ώστε ο Κερκυραϊκός Λαός να απαντήσει με μυστική ψηφοφορία (κάλπες) ποιόν επιθυμεί το κόμμα του ΠΑΣΟΚ να υποστηρίξει στις ερχόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης ικανό να κάνει πράξη τις πολιτικές.


Εξακολουθώ να εκφράζω την απεριόριστη εμπιστοσύνη στην λαϊκή βούληση γιατί θεωρώ ότι απόλυτη και μοναδική πολιτική εξουσία είναι ο κυρίαρχος Λαός.


Για κάθε πολιτική μας επιλογή, γιατί περί αυτού πρόκειται και όχι απλά επιλογή προσώπων, πρέπει να ερωτάται ο Λαός, να έχει άποψη και να μετέχει η κοινωνία, να πραγματώνεται δηλαδή η ουσία του πολιτεύματός μας, εκείνη της δημοκρατικής συμμετοχής.


Κάθε ύψιστη δημοκρατική διαδικασία που στερείται πολιτικού λόγου, αναπτυξιακής κατεύθυνσης, απόλυτης διαφάνειας και λαϊκής συμμετοχής είναι απολύτως καταδικασμένη, ως απολίτικη διαδικασία.


Αυτή θεωρώ την ουσία για ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία που θα προσελκύσει τις νέες δυνάμεις του μέλλοντος.


Πώς λοιπόν είναι δυνατόν, να συνδράμουν αυτές οι δυνάμεις στην πολιτική και κοινωνική ανόρθωση της πατρίδας μας, όταν δεν υπάρχει περιεχόμενο ή, ακόμη χειρότερο, όταν υποπτεύονται -έστω και όταν δεν ισχύει- ότι μπαίνουν σε μυλόπετρες κονκλαβίων, μυστικών συγκεντρώσεων, “διασυνδέσεων με το Κέντρο” όπου η πολιτική τους θέση και άποψή δεν έχει καμία τύχη.


Επειδή δεν με εκφράζει κατά κανέναν τρόπο η


“πολιτική αξιολόγηση των υποψηφίων από το όργανο της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής”


απέχω αυτής της διαδικασίας, γιατί αποδεχόμενος αυτή την πρακτική ουσιαστικά πιστεύω ότι δεν υπηρετώ την πολιτική.


Όσοι προτείνουν αυτή την διαδικασία και την υποστηρίζουν, έχουν την υποχρέωση να την στηρίξουν σε όλες τις επόμενες διαδικασίες του κόμματος και ενώπιον του Κερκυραϊκού Λαού στις ερχόμενες εκλογές της Αυτοδιοίκησης.








Κέρκυρα 21-6-2010


ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ