Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Το ΚΚΕ ανακοίνωσε τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας

Αποσπάσματα από την παρουσίαση των επικεφαλής στο Δήμο Κέρκυρας και στο Νομό της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΕΠΙΡΩΣΗΣ» που έκανε ο γραμ της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ σ. Δημ. Πιτσιάβας
«Οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές θα γίνουν σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα ζουν στην πράξη τα αποτελέσματα της εφαρμογής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ της πιο κατάπτυστης συμφωνίας που έχει υπογραφεί από ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Θα....
βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση και σε σημείο που δεν θα μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους, να γεμίζουν το καλάθι με τα βασικά προϊόντα διατροφής.
Από τις τοπικές περιφερειακές εκλογές φυσικά δεν προκύπτει κυβέρνηση προκύπτουν όμως βοηθοί της κυβέρνησης αφού πρόκειται για εκλογές που θα βγάλουν όργανα κρατικής τοπικής διοίκησης και ΟΧΙ της τοπικής αυτοδιοίκησης αφού με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και τα τελευταία ίχνη της έννοιας αυτοδιοίκησης έχουν απολεσθεί. Αυτό αποδεικνύεται και από τα επίσημα κείμενα της ΕΕ όπως ΕΥΡΩΠΗ 2020 όπου χαρακτηριστικά αναφέρεται:
« Όλες οι εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές πρέπει να εφαρμόζουν την εταιρική σχέση, με τη στενή σύνδεση κοινοβουλίων, καθώς και κοινωνικών εταίρων και εκπροσωπών της κοινωνίας των πολιτών, συμβάλλοντας στην εκπόνηση εθνικών προγραμμάτων μεταρρυθμίσεων καθώς και στην εφαρμογή τους.» Που σημαίνει προώθηση της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, της μερικής απασχόλησης κλπ δηλ. ότι προβλέπει το πρόγραμμα σταθερότητας της κυβέρνησης.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση τώρα διοίκηση είναι απόρροια της γενικής πολιτικής π.χ. η αδιέξοδη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τη διαχείριση απορριμμάτων είναι αποτέλεσμα της άρνησης των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να χρηματοδοτήσουν την ολοκληρωμένη λύση και η στάση των δημάρχων που στήριξαν και ανέχτηκαν αυτήν την πολιτική ή απαράδεκτη κατάστασης που υπάρχει στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας στο νομό με πρώτη το νοσοκομείο.
Το αποτέλεσμα των τοπικών περιφερειακών εκλογών πρέπει να αποτελέσει ένα ακόμη όπλο στον αγώνα του λαού για να δυσκολευθεί και να αποτραπεί η λήψη των σφαγιαστικών μέτρων, η επιβολή νέων φόρων, οι ιδιωτικοποιήσεις που γυρίζουν τη ζωή της εργατικής λαϊκής οικογένειας 100 χρόνια πίσω. Να αποτελέσει όπλο καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΩΣ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΝΙΚΗ.
Εμείς δεν κρυβόμαστε πίσω από ψεύτικους όρους όπως «αυτοδιοικητικούς», «ακομματιστους», «ανεξάρτητους» που όλοι αυτοί που τους χρησιμοποιούν την άλλη μέρα από την εκλογή τους θα αθετήσουν τις υποσχέσεις τους, θα σταθούν απέναντι στις λαϊκές ανάγκες και αγωνίες.
Ο λαός έχει ανάγκη από μια φιλολαϊκή πολιτική, από άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα έχει ως κίνητρο τις ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη του κεφαλαίου. Αυτή την πολιτική προτείνουν με το πλαίσιο πάλης τα ψηφοδέλτια της «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΤΩΣΗ». Επομένως δεν χρειάζεται απλά έντιμους δημάρχους, συμβούλους και περιφερειάρχες, αλλά αδιάλλακτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Χρειάζεται εκλεγμένους άφοβους, που δεν διστάζουν να σηκώσουν πρώτοι τα βάρη του αγώνα, που θα βρίσκονται στους εργατικού και κοινωνικού αγώνες και θα στηρίζουν την φιλολαϊκή πρόταση που προτείνουμε.
Στο πλαίσιο αυτό για υποψήφιο Δήμαρχο προτείνουμε τον σ. Χαραλάμπους και για αντιπεριφερειάρχη τον σ. Γ. Κουλούρη.»