Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Τρεις νέοι καλλιτέχνες εκθέτουν έργα τους

Τρεις νέοι καλλιτέχνες , η Σπυριδούλα Ζάχου, ο Βασίλης – Reb - Γαλαζούλας και ο Γιώργος Κόφτης εκθέτουν τις δημιουργίες τους στο βιβλιοπωλείο-καφεπωλείο Πλους στην Κέρκυρα από τις 2 ως τις 14 Αυγούστου 2010.
Η Σπυριδούλα Ζάχου, με πλούσιες σπουδές πάνω σε διαφορετικές πτυχές της ζωγραφικής (ελεύθερο σχέδιο, εφαρμοσμένη ζωγραφική, αγιογραφία, διακόσμηση εσωτερικών χώρων) και με αναγνώριση των έργων της τόσο σε...
 ελληνικές όσο και σε διεθνείς εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές, μετουσιώνει την λυρικότητα σε εικόνα. Τα έργα της μεταφέρουν με χρώματα, συμβολισμούς και με μια έντονη προφορικότητα τις εσωτερικές της αναζητήσεις.
Ο Βασίλης Γαλαζούλας κινείται παράλληλα εδώ και πολλά χρόνια σε πολλούς δρόμους: ζωγραφική, εικονογράφηση, γραφιστική, graffiti. Οι δρόμοι αυτοί συναντιούνται στα έργα του, με αποτέλεσμα να απεικονίζονται σε αυτά η αφαιρετικότητα της ζωγραφικής, η παραστατικότητα της εικονογράφησης, η τεχνική της γραφιστικής και τα μηνύματα που θέλει να εκφράσει μέσω του graffiti.
Ο Γιώργος Κόφτης με σπουδές στην Academia di Βelle Αrti της Φλωρεντίας καθώς και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης έχει εκθέσει δημιουργήματά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και μπορεί κανείς να συναντήσει έργα του σε ιδιωτικές και κρατικές συλλογές (Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη). Τα έργα του μέσω μιας χαρισματικής τεχνικής μεταφέρουν τους εσωτερικούς του προβληματισμούς, που δεν είναι άλλοι από αυτούς που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο.
Δεν πρόκειται, λοιπόν, για μια τυχαία συνάντηση. Όσοι θα παρευρεθούν στο νησί εκείνες τις μέρες, αξίζει να επισκεφτούν την έκθεση.




Χριστίνα Μαλιγκούδη