Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

«Διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου ICICTE 2010: International Conference on Information Communication Technologies in Education στην Κέρκυρα»

Πραγματοποιείται, 8-10 Ιουλίου 2010, στο Συνεδριακό Κέντρο του Aquis Corfu Holiday Palace το Διεθνές Συνέδριο ICICTE 2010: International Conference on Information Communication Technologies in Education, το οποίο διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από το University of the Fraser Valley (Canada) σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης). Τα τελευταία...
 τρία χρόνια το Συνέδριο διεξάγεται στην Κέρκυρα, με τη συνεργασία του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Το Συνέδριο ICICTE προσελκύει ετησίως διακεκριμένους επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, τεχνολόγους κ.α. οι οποίοι εκπροσωπούν περί τις 30 χώρες και περισσότερα από 150 ιδρύματα και φορείς.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους Συνέδρους που ταξίδεψαν από τόσο μακριά για να συμβάλουν στην επιτυχία του ICICTE 2010 παρά τις φοβερές αντιξοότητες που είχαν να αντιμετωπίσουν. Θα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του επιστημονικού τουρισμού της Ελλάδας επιστρέφοντας στη χώρα τους και η εξαιρετική εμπειρία που αποκόμισαν από το ICICTE τόσο σε επιστημονικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την επόμενη τουριστική περίοδο», δήλωσε η κα Νάνσυ Πυρίνη, Διευθύντρια του ICICTE.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά, το Συνέδριο είχε την τιμή να φιλοξενήσει ως προσκεκλημένο ομιλητή τον νυν Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου, ο οποίος μετά την ομιλία του είχε συνάντηση εργασίας με μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ICICTE προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας για την επίτευξη του οράματος του Νέου Σχολείου στη χώρα μας.
Το Συνέδριο απονέμει σε ετήσια βάση βραβείο και χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ, του οποίου υπερήφανος χορηγός είναι ο ΟΤΕ, στην καλύτερη εργασία μεταπτυχιακού φοιτητή. Ο ΟΤΕ καλύπτει και τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του Συνεδρίου.
Την Παρασκευή 9 Ιουλίου διοργανώνεται πολιτιστική εκδήλωση σε συνεργασία με το Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, τη Φιλαρμονική της Άνω Κορακιάνας και την SPEAR Ε.Π.Ε., Kumquats House «Dennis & Corfiot»- Παραδοσιακά Κερκυραϊκά Προϊόντα και το Σάββατο 10 Ιουλίου «Ελληνική Βραδιά», ώστε να γνωρίσουν οι Σύνεδροι τον πολιτισμό, γεύσεις, ήθη και έθιμα της Κέρκυρας.
Το πρόγραμμα του Συνεδρίου, οι εργασίες και περαιτέρω πληροφορίες για το ICICTE 2010 δημοσιεύονται στο δικτυακό τόπο: http://www.icicte.org/