Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Δεύτερο φεστιβάλ Αγίου Ιωάννη 2010- Ροκ, τζαζ, μπλουζ και ρέγκε στη δεύτερη βρετανική –και όχι μόνο- εισβολή στο νησί των Φαιάκων

Ο Joe Brown, ένας μεγάλος κιθαρίστας που κατά τον Keith Richard των Rolling Stones πρέπει κανείς να σέβεται επειδή «ήταν εκεί πριν απ’ όλους μας» θα είναι ο headliner της δεύτερης βραδιάς στο φετινό ροκ, τζαζ και φολκ φεστιβάλ του Αγίου Ιωάννη στην Κέρκυρα. Ακμαιότατος παρά την ηλικία του, ο Joe Brown εξακολουθεί...
να περιοδεύει. Πρόσφατα βραβευμένος από το ΜΟJO για την 50χρονη προσφορά του στο Βρετανικό rock, o κραταιός κιθαρίστας μπορεί να καυχιέται ότι οι Beatles έπαιξαν δικό του τραγούδι στην πρώτη τους οντισιόν, ο ίδιος ο George Harrison ήταν γραμμένος στο φαν κλαμπ του, ενώ πολλοί μεγάλοι κιθαρίστες όπως ο Mark Knopfler έχουν κατά καιρούς υποβάλλει τα σέβη τους στην κιθαριστική αξία του.


Το δεύτερο φεστιβάλ στον Άγιο Ιωάννη της Κέρκυρας φέτος διευρύνεται με alternative από τη Σερβία (Kuriri), reggae από την Ελλάδα (One Drop Forward), λονδρέζικη-μέσω-Νέας-Υόρκης jazz (Laura Zakian), νεο-folk από το Μάντσεστερ (4Square), μπαλάντες με κλασική κιθάρα (Σόνια Γραμματικού) ενώ κάποια από τα περσινά σχήματα θα επανεμφανιστούν (Omega 5, The Good Old Boys, Jemma Bartlett).


Να θυμηθούμε ότι στο περσινό φεστιβάλ την παράσταση έκλεψαν μεγάλες μορφές του βρετανικού φολκ και μπλουζ ροκ της δεκ.’60/’70 με μέλη από Jethro Tull, Fairport Convention, Cat Stevens Group, που συμμετέχοντας στο συγκρότημα tribute στον Dylan (The Dylan Project) ενσάρκωσαν εν μια νυκτί το παρελθόν του rock για τους πολυπληθείς -κατά κανόνα Βρετανούς- παρευρισκόμενους, μόλις μερικές ημέρες μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση του Eric Burdon στο Παλαιό Φρούριο.


Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του φεστιβάλ έχει ως εξής:


Παρασκευή 27 Αυγούστου


6:00 - Έναρξη, διαθέσιμα αναψυκτικά, φαγητό και αναμνηστικά.
6:30 - Σχήματα έναρξης (The Good Old Boys, Jemma Bartlett, με επιπρόσθετες εκπλήξεις –κυρίως μπαλάντες, διασκευές και σοφτ ροκ δεκ,’70)
8:15 - Kuriri (σύγχρονο εναλλακτικό σέρβικο ροκ συγκρότημα που πρόσφατα έκανε περιοδεία σε πολλές, κυρίως βαλκανικές χώρες).
9:30 - Omega 5 (βρετανικό γκρουπ που εστιάζει σε καλοπαιγμένο κλασικό και σκληρό ροκ, κατά κανόνα γνωστών επιτυχιών του παρελθόντος).
11:00 - One Drop Forward (το πιο γνωστό ελληνικό ρέγκε συγκρότημα, με αυθεντικό τζαμαϊκάνικο ήχο και πολυπληθείς οπαδούς και στην Κέρκυρα ύστερα από αρκετές εμφανίσεις τους στο νησί).


Σάββατο 28 Αυγούστου


6:00 μμ: Έναρξη, διαθέσιμα αναψυκτικά, φαγητό και αναμνηστικά.
6.30 - Laura Zakian (λονδρέζα jazz τραγουδίστρια με ήδη τρία CD στο ενεργητικό της)
7.30 – Σόνια Γραμματικού (φωνή-κιθάρα) συν νέες συμμετοχές.
8:00 - 4Square (ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της νέο-φολκ σκηνής της Βρετανίας, με εκρηκτικές εμφανίσεις που τους έχουν κάνει περιζήτητους στα φεστιβάλ).
9.30 - Joe Brown and his Band (το μεγαλύτερο όνομα του διημέρου, ένας θρύλος του βρετανικού ροκ της δεκ.’60)
11.00 – Οι διοργανωτές αφήνουν ασαφές το φινάλε του φεστιβάλ για ευχάριστη έκπληξη.


Το εισιτήριο για τις δύο ημέρες κοστίζει 35 ευρώ, 20 για μια μέρα.
Ο χώρος διοργάνωσης είναι σε απόσταση 100μ. από την πλατεία του Αγ.Ιωάννη
Διατίθενται λεωφορεία και χώρος στάθμευσης ΙΧ.
Τηλ. πληροφοριών: 2661058177 - 6974932408 - 6978206077
Ιστοσελίδα: www.agiotfest.co.uk