Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τι είπε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Χαράλαμπος Χαραλάμπους για την κατάσταση στο νοσοκομείο της Κέρκυρας

Επισκεφτήκαμε σήμερα το Γ. Ν. Κ. και ήρθαμε σε επαφή με τους εργαζόμενους και τους προέδρους των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Βιώσαμε για μια ακόμη φορά τη φωνή, την κραυγή αγωνίας με την οποία οι εργαζόμενοι εκφράζουν τους τεράστιους φόβους και αμφιβολίες τους για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να μετεγκατασταθούν στο καινούργιο νοσοκομείο, όταν ο αριθμός των εργαζομένων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο είναι σε όρια επικινδυνότητας και για το υπάρχον νοσοκομείο. Όλοι ξέρουμε....
 πως λειτουργούν 220 κρεβάτια αυτή τη στιγμή και ο αριθμός των εργαζομένων στο νοσοκομείο είναι 280 άτομα με τάση μείωσης και όχι αύξησης. Ένα νοσοκομείο που χρειάζεται με μέτριους υπολογισμούς γύρω στα 700, για να μην πω 900 άτομα είναι αδύνατον ακόμη και επικίνδυνο να λειτουργήσει με 280 άτομα. Εμείς συμπαραστεκόμαστε όπως πολλές φόρες το έχουμε δηλώσει στο προσωπικό, εξάλλου ακόμη και η ίδια η πρόεδρος του χαρακτηρίζει εγκληματική την μετεγκατάσταση με αυτό τον μικρό αριθμό προσωπικού « και η πρόεδρος του ενιαίου σωματείου δεν κινείται στο χώρο το δικό μας». Λέμε ότι το πρώτο και κυρίαρχο είναι να αγωνιστούν οι εργαζόμενοι αλλά και ο κερκυραϊκός λαός πρέπει να καταλάβει ότι χωρίς να γίνουν προσλήψεις ικανοποιητικού αριθμού προσωπικού τόσου όσου το καινούργιο νοσοκομείο να μπορεί να λειτουργήσει, χωρίς να υπάρχει η δαμόκλειος σπάθη του λάθους και της επικινδυνότητας.
Χθες έγινε μια σύσκεψη που ο κ. Διοικητής Κων/νος Γρηγορόπουλος την κάλεσε και εδώ να κάνω μια παρένθεση «όταν εμείς μιλάμε ο κ. Γρηγορόπουλος συνηθίζει λέει ότι το νοσοκομείο δεν θέλει κομματικούς προστάτες». Αποδεικνύει με όλη του αυτή την τακτική ποιους έχει ο ίδιος του κομματικούς προστάτες. Εκείνους που κάλεσε! Κάλεσε την κ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ χωρίς να λάβει υπόψη του τους υπόλοιπους Βουλευτές του Νομού για τη σύσκεψη. Μια σύσκεψη που εξελίχθηκε σε τραγέλαφο αφού ένας κομματικός του ΠΑΣΟΚ ο κ. Διοικητής του νοσοκομείου της Κατερίνης προσπαθούσε να πείσει τους κερκυραίους ότι ο αριθμός του προσωπικού είναι ο τελευταίος παράγοντας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στην μετεγκατάσταση του νοσοκομείου. Βέβαια αυτός μιλούσε για το νοσοκομείο της Κατερίνης που είναι μια πόλη που απέχει 40 λεπτά από την Θεσ/νίκη και για ένα νοσοκομείο που από 170 κρεβάτια μεταγκαταστάθηκε σε ένα με 220 κρεβάτια, διαφορά μόνο 50 κρεβάτια, όταν στην Κέρκυρα η διαφορά είναι 110 ή 120 κρεβάτια. Εμείς θεωρούμε ότι πραγματικά πρέπει να αφήσουν τις παραστάσεις και τις συσκέψεις εντυπώσεων και να αγωνιστούν όλοι οι Κερκυραίοι για να υπάρξει πρόσληψη προσωπικού. Αλλιώς και ο Διοικητής άμα τόσο πολύ λέει ότι πιέζεται έχει και έντιμη άλλη λύση να παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας.