Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Με Θ. Γαλιατσάτο ο ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια- Συνεργατικό σχήμα προωθεί για το Δήμο της Κέρκυρας

Η χθεσινή (18/8) Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας έγινε με παρουσία του Δημήτρη Βίτσα, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ.
Συζητήθηκε η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τόσο σε επίπεδο Δήμου Κέρκυρας όσο και σε επίπεδο Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Επιβεβαιώσαμε, ως ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, την αποφασιστικότητά μας να συμβάλουμε στη διαμόρφωση αυτοδιοικητικών σχημάτων που, στις σημερινές συνθήκες του ΔΝΤ, του μνημονίου, του Καλλικράτη, θα εκφράσουν τη διάθεση αντίστασης των δημοτών, θα εκφράσουν την αναγκαία συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, φορέων, συλλογικοτήτων, ανένταχτων πολιτών, θα διεκδικήσουν....
 ουσιαστική δημοκρατική αυτοδιοίκηση με αποκέντρωση, βελτίωση της καθημερινότητας της ζωής των δημοτών, κοινωνική πολιτική της αυτοδιοίκησης, περιβαλλοντική αναβάθμιση, ισόρροπη ανάπτυξη.


Σε αυτό το πνεύμα, η Συνέλευση ενέκρινε τις διαδικασίες συνάντησης και συνεργασίας με το χώρο των Οικολόγων Πράσινων στο επίπεδο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ενέκρινε την πρόταση ως επικεφαλής αυτής της κοινής προσπάθειας να τεθεί ο νυν αντινομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης Θόδωρος Γαλιατσάτος. Ενέκρινε την διακριτή εκπροσώπηση στον Περιφερειακό Συνδυασμό μας όλων των συνεργαζόμενων φορέων.


Αντίστοιχες διαδικασίες και αποφάσεις περιμένουμε να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες στα άλλα νησιά του Ιονίου, στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και στο χώρο των Οικολόγων Πράσινων. Η διαδικασία συγκρότησης του Περιφερειακού Συνδυασμού θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Αυγούστου με κοινή συνάντηση στη Λευκάδα.


Για τον Δήμο Κέρκυρας, η Συνέλευση αποφάσισε να ενθαρρύνει και να στηρίξει τη διαμόρφωση αντίστοιχου σχήματος συνεργασίας. Η συγκρότηση αυτού του σχήματος ήδη προχωράει. Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η Διακήρυξη του Δημοτικού Συνδυασμού και θα ξεκινήσει εξόρμηση σε όλη την Κέρκυρα. Ο Συνδυασμός θα είναι ανοιχτός στη συμμετοχή κοινωνικών φορέων, σχημάτων, συλλογικοτήτων και ανένταχτων πολιτών. Με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες θα αποφασίσει για τις προγραμματικές θέσεις και για τον επικεφαλής – υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας.