Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Συντονιστική Επιτροπή διοριστέων εκπαιδευτικών: Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής σίγουρα πεθαίνει!

Η ανακοίνωση (επιτέλους αρχές Αυγούστου!) των σχεδιαζόμενων φετινών διορισμών εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας άφησε άναυδη την εκπαιδευτική κοινότητα. Αυτοί δεν ήταν διορισμοί, ήταν η σφαγή των αμνών!
Ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα διοριστούν, λιγότεροι από τους μισούς περσινούς, είναι μια σταγόνα στον ωκεανό των αναγκών των δημόσιων σχολείων της χώρας. Εκτός αυτού ο αποκλεισμός –ουσιαστικά– κάποιων ειδικοτήτων με την....
πρόβλεψη για ελάχιστους διορισμούς είναι εμπαιγμός και κατάφωρη παραβίαση κάθε κανόνα λογικής και δικαίου! Για να πάρουμε το παράδειγμα μόνο των ξένων γλωσσών: για το 2010-2011 σε όλη τη χώρα, χρειάζονται μόνο 13 νεοδιοριζόμενοι καθηγητές Αγγλικών, 11 Γαλλικών και 15 Γερμανικών… Αυτές είναι οι ανάγκες όλων των σχολείων της επικράτειας;;;;;


Η επιλογή των περιοχών που χρειάζονται μόνιμους εκπαιδευτικούς δείχνει ότι υπάρχει μια διάθεση τιμωρίας από το Υπουργείο, στέλνοντας αποκλειστικά σε επαρχιακά σχολεία, για 3 χρόνια υποχρεωτικά πλέον, τους νεοδιοριζόμενους και αποφεύγοντας τις πρωτεύουσες των μεγαλύτερων νομών· Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Λαμία, ούτε ένας νεοδιοριζόμενος φιλόλογος, ούτε ένας νεοδιοριζόμενος μαθηματικός, αλλά και θεολόγος, φυσικός, χημικός!! Έτσι το Υπουργείο αφήνει το έδαφος πρόσφορο για προσλήψεις δεκάδων αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου, μειωμένων αμοιβών!
Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, και κυρίως οι διοριστέοι όλων των κατηγοριών (Επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ, κατέχοντες προϋπηρεσία 24μηνου με επιτυχία ΑΣΕΠ, κατέχοντες 30 μήνες προϋπηρεσία, διοριστέοι μέσω του 40%) αισθάνεται βαθιά εξαπατημένη και βαθιά προσβεβλημένη από τις ανακοινώσεις αυτές!
Η τοποθέτηση «με χειρουργική ακρίβεια», όπως καυχιέται το Υπουργείο Παιδείας, αυτών των ελάχιστων διορισμών, μόνο μοιραία επέμβαση στο σώμα ενός χρονίως ασθενούντα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Μόνο που η επέμβαση αυτή στέλνει σε κώμα όλη τη δημόσια παιδεία και αυτό θα γίνει έντονα αισθητό από το φθινόπωρο!
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους, διοριζόμενους , διοριστέους και αδιόριστους να μην αφήσουν να διαλυθεί η δημόσια παιδεία! Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν στη νέκρωση των ονείρων, των σχεδίων και των οραμάτων τους! Καλούμε όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή μαζί μας, να στηρίξουν και να δυναμώσουν τις κινήσεις μας.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΡΙΣΤΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ όλων των κατηγοριών(ΑΣΕΠ, 40%, 24μηνο+ΑΣΕΠ, 30μηνο)


dioristeoi10@googlegroups.com, dioristeoi.blogspot.com




ΠΗΓΗ:http://www.alfavita.gr/