Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μαγειρεύουμε μαζί.....στο Βίδο

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Γιορτή Παιδικής Μαγειρικής «Μαγειρεύοντας Μαζί», που διοργανώθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Κερκυραίων σε συνεργασία με την Ένωση Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος «Η Ροδιά».
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 24 και το απόγευμα της Τετάρτης 25 Αυγούστου 2010, στις παιδικές Δημοτικές κατασκηνώσεις, που....
λειτουργούν στη νήσο Βίδο με μαθητές τάξεων Γυμνασίου.
Με την έναρξη της εκδήλωσης ο Δήμος Κερκυραίων πρόσφερε στα παιδιά ποδιές και καπέλα και αφού χωρίστηκαν σε 4 ομάδες μαγείρεψαν τα τοπικά παραδοσιακά φαγητά: παστιτσάδα και σοφρίτο στα μαγειρεία του χώρου της κατασκήνωσης και συμμετείχαν στην διαδικασία παρασκευής της χωριάτικης σαλάτας και του γλυκού μιλφέιγ. Πολύτιμη υπήρξε η παρουσία των τεσσάρων νέων σεφ: Ευανθία Τζαρή, Κώστα Βάρελη, Κώστα Αρκούδη και Διονύση Φιλοκάλη από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, όπου με πολύ υπομονή δίδαξαν στα παιδιά πολλά από τα «μυστικά» της κουζίνας. Επίσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος παρόντες ήταν και η πρόεδρος της Ένωσης Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος «Η Ροδιά», κα Σιγάλα Ρένα, η διαιτολόγος – διατροφολόγος κα Μαίρη Μοσκάτ δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τη διατροφική αξία κάθε υλικού της συνταγής καθώς και ο καθηγητής κος Γεωργιάδης Ανδρέας, που ενημέρωσε τα παιδιά για την οικιακή κομποστοποίηση. Τέλος, αργά το μεσημέρι, όλοι οι μικροί μάγειροι κάθισαν στην τραπεζαρία και γεύτηκαν τα φαγητά που οι ίδιοι μαγείρεψαν νωρίτερα.
Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η λήξη του προγράμματος «Μαγειρεύοντας Μαζί» με ομιλία της διαιτολόγου –διατροφολόγου κας Μαίρης Μοσκάτ, σχετικά με το ρόλο που παίζει η διατροφή στη ζωή των εφήβων, αναλύοντας τα δέκα σημαντικά σημεία για την υγιεινή διατροφή, την πιο θεμελιώδη ανθρώπινη συμπεριφορά. Παρόν ήταν και ο σεφ Παύλος Σουέρεφ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κέρκυρας.
Η πρόεδρος της Ένωσης Πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος «Η Ροδιά», κα Σιγάλα Ρένα, ανέφερε ότι η παρούσα εκδήλωση υπήρξε η καλύτερη από όσες έχουν συνδιοργανώσει έως τώρα, διότι τα παιδιά έδειξαν στην πράξη τις ικανότητες τους στη μαγειρική, αλλά και για το γεγονός ότι υπήρξαν καλοί αποδέκτες τόσο των διατροφικών συμβουλών, όσο και της ενημέρωσης για την οικιακή κομποστοποίηση.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Γαρδικιώτης πρόσφερε σε όλους τους συμμετέχοντες βιβλία, αναμνηστικούς επαίνους και έντυπα βιβλιαράκια με διατροφικές συμβουλές, ενώ κληρώθηκαν και δύο βιβλία μαγειρικής προσφορά της Ένωσης πολύτεκνων Γυναικών Ελλάδος , καθώς και 10 βιβλία προσφορά του κ. Γεωργιάδη Ανδρέα.