Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. 23 Σεπτέμβρη 6.30 πλ. ΣΑΡΟΚΟΥ

Η σταθερή και μόνιμη εργασία κατακρεουργείται από τις αντεργατικές «διαρθρωτικές τομές» της πολιτικής της κυβέρνησης που υπηρετεί τις επιθυμίες των πολυεθνικών.
Το τελικό χτύπημα προετοιμάζεται μεθοδικά , με την απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, των ιδιωτικοποιήσεων κλπ. Αυτό εξυπηρετούν και.....
 οι:
√ οι δηλώσεις Πάγκαλου για κατάργηση υπηρεσιών άρα και κατάργηση χιλιάδων μόνιμων θέσεων εργασίας και λόγω συγχωνεύσεων με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» .
√ οι διαπιστώσεις Ραγκούση ότι με τον «Καλλικράτη» το 50% του προσωπικού στο δημόσιο θα καταργηθεί .
√ οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες που σπέρνουν μεγαλοδικηγορικά γραφεία στους συμβασιούχους περί μονιμοποίησης από την περίφημη οδηγία 70/90 της Ε.Ε. , που όχι μόνο δεν υποχρεώνει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων αλλά και δικαιώνει τη προσωρινή –μερική απασχόληση.


Οι εκπρόσωποι του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΠΟΕ ΟΤΑ και στην ΑΔΕΔΥ μοιράζουν δάκρυα συμπόνιας στους συμβασιούχους, καλώντας σε στάση εργασίας τους μόνιμους σε συμπαράσταση των συμβασιούχων. Και η υποκρισία τους δε σταματά εδώ αλλά προκήρυξαν 24ωρη απεργία για εργαζόμενους που δεν ανήκουν στη δύναμή τους αφού αρνούνται να τους γράψουν στα σωματεία! «Ουαί φαρισαίοι υποκριτές»
Την ίδια ώρα που σαν πλειοψηφία με πρωτεργάτη την ΠΑΣΚΕ πανηγύριζαν για το νόμο Ραγκούση που απέλυε χιλιάδες εργαζόμενους με STAGE και έλεγαν ότι καταργεί τον… «μπάρμπα στην Κορώνη».
Τώρα ξανά προσπαθούν να απαγορεύσουν δια ροπάλου τη συμμετοχή των συμβασιούχων στα σωματεία με προχτεσινή τους απόφαση στην εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΣΑ.
Σε προκήρυξη για το καταστατικό συνέδριο του (ερχόμενου Δεκέμβρη) 2010 επισημαίνουν ότι δικαίωμα εγγραφής έχουν τα σωματεία που δεν ψήφισαν συμβασιούχοι. Ακυρώνουν δηλαδή αντιπροσώπους όπως έγινε στο προηγούμενο συνέδριο το 2009 !!!
…τυχαίο; δεν νομίζουμε!


Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους συμβασιούχους και μη, η μόνη απάντηση είναι η καταδίκη της στάσης τους, με μαζική απομάκρυνση από τις γραμμές τους και η συσπείρωση στο ΠΑΜΕ διεκδικώντας :
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους.
Να μην εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης»
Κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και των νόμων της μερικής και έκτακτης απασχόλησης.
Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία ,την καπιταλιστική κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη.
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη από 7.30 -11 π.μ.