Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ στις 29 του Σεπτέμβρη.

Το τοπικό κοινωνικό κίνημα που διαμορφώθηκε με πρωτοβουλία και συμμετοχή εκπροσώπων του μαζικού, κοινωνικού και συνδικαλιστικού κινήματος βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πρόκληση.
Μετά από διεργασίες που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία αυτήν την περίοδο διαμορφώθηκαν όροι συνεργασίας, ανάπτυξης δεσμών.....
 αλληλεγγύης και κυρίως βούλησης για κοινή δράση και αγώνα, για όλα όσα μας ενώνουν και μας κινητοποιούν.
Κοινή αφετηρία η εγκατάλειψη του νομού μας. Κοινή ανάγκη η διαμόρφωση όρων παγκερκυραϊκής διεκδίκησης όλων των πολιτών, χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα, χωρίς όρους και περιορισμούς. Σ’ αυτόν τον αγώνα χωράμε όλοι και πρέπει να πάμε όλοι μαζί.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ Κέρκυρας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ εκφράζοντας τη βούληση των εργαζόμενων στο δημόσιο, στους Ο.Τ.Α και τα Ν.Π.Δ.Δ της Κέρκυρας συμμετέχει στις πρωτοβουλίες απευθύνοντας ένα προσκλητήριο συνείδησης σε κάθε κερκυραίο πολίτη.
Αν για τον καθένα μας είναι κοινή διαπίστωση ότι η λειτουργία του Κράτους στην Κέρκυρα χαρακτηρίζεται από σημαντικές υστερήσεις σε καίριους τομείς όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική μέριμνα, οι υποδομές, η προστασία του περιβάλλοντος.
Αν καθένας μας συνειδητοποιεί ότι η κατάσταση όλων των εργαζομένων και των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών συνεχώς επιδεινώνεται, χωρίς να διαφαίνεται μια προοπτική βελτίωσης.
Αν όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι θεσμοί του κοινωνικού κράτους και του κράτους πρόνοιας συνεχώς αποψιλώνονται και υπονομεύεται ο δημόσιος χαρακτήρας τους.
Αν όλοι πιστεύουμε ότι έφτασε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την αδράνεια, την ιδιώτευση και την παθητικότητα, αν έχουμε την πεποίθηση ότι υπάρχει σημαντικό έλλειμμα στην οργάνωση και λειτουργία της κοινωνίας των πολιτών, που οδηγεί στην αδιαφορία και την αποδυνάμωση των κοινωνικών αγώνων, φαινόμενα που δημιουργούν νέες ελπιδοφόρες προκλήσεις ανατροπής και κινητοποίησης.
Τότε έφτασε η ώρα να πάμε όλοι μαζί. Χωρίς σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις. Πάμε όλοι μαζί, για να σπάσουμε το απόστημα του διχασμού, της υστεροβουλίας και της αναποτελεσματικότητας.
Από αυτόν τον αγώνα δεν έχει δικαίωμα να λείψει κανείς. Τουλάχιστον απ’ όσους έταξαν τον εαυτό τους στη γραμμή της αδιαπραγμάτευτης προσωπικής αξιοπρέπειας, του πάθους για μια καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τη νέα γενιά που μας παρατηρεί και μας κρίνει.
Ειδικότερα καλούμε κάθε πολίτη που διαπιστώνει ότι η περίθαλψη στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η περιβόητη μετεγκατάστασή του έχει τελματώσει στη δίνη σκοπιμοτήτων, αδράνειας και αδιαφορίας, που έχουν μια απλή αναφορά: την έλλειψη κυβερνητικής πολιτικής βούλησης να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας, να παρέχει την αυτονόητη παροχή που δικαιούται κάθε μέλος αυτής της κοινωνίας.
Καλούμε κάθε πολίτη που βλέπει την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας παιδείας στο νομό μας διαρκώς να επιδεινώνεται. Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, μειωμένες χρηματοδοτήσεις, υποβαθμισμένη σχολική στέγη, απαξίωση της ειδικής αγωγής και των ατόμων με αναπηρία, αδυναμία αντιμετώπισης της εκπαιδευτικής υστέρησης των μαθητών μας κ.λπ.
Καλούμε κάθε πολίτη να δει ότι η υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του δημοσίου καθημερινά υποβαθμίζεται με τις ατέλειωτες ουρές στα γραφεία του Ο.Π.Α.Δ, την έλλειψη γιατρών – ελεγκτών, αλλά και τη μη κάλυψη πολλών βασικών ιατρικών εξετάσεων.
Απευθύνουμε τέλος ένα προσκλητήριο συνείδησης στους συναδέλφους μας. Αυτούς που ιστορικά τάχθηκαν να είναι μπροστάρηδες στο κοινωνικό κίνημα για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη παιδεία, για ένα καλύτερο μέλλον.
Όλοι μαζί. Να πάμε αυτόν τον τόπο ένα βήμα πιο μπροστά. Να δώσουμε στα παιδιά μας ένα μάθημα ζωής: τίποτε δεν χαρίζεται, όλα καταχτιούνται. Από αυτήν τη νέα προσπάθεια δεν πρέπει να λείψει κανείς. Κανένα επιχείρημα δεν είναι ικανό να αποτελέσει άλλοθι για την απουσία απ’ αυτήν την πανστρατιά.
Συνάδελφοι, πάμε όλοι μαζί.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ Κέρκυρας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ αποφάσισε και κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασία την Τετάρτη 29 του Σεπτέμβρη 2010, ως εξής:
• Από τις 12-3 μ.μ για τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, των Ν.Π.Δ.Δ και των Ο.Τ.Α.
• Τις 2 τελευταίες ώρες του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στις 12 το πρωί έξω από το υποκατάστημα του Ι.Κ.Α στην Κέρκυρα και στις άλλες δράσεις που θα γίνουν την ημέρα αυτή.
Πάμε όλοι μαζί. Μια γροθιά. Και επειδή κανένας αγώνας δεν πήγε χαμένος σίγουρα κάτι θα κερδίσει το κίνημά μας, κυρίως την ενότητα και τη δράση με όλη την κοινωνία.
Συνάδελφοι, σας καλούμε να κινητοποιήσετε όλες σας τις δυνάμεις για την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης. Να απευθυνθείτε σε όλα τα μέλη του σωματείου σας, για να δώσουμε βροντερό τόνο συμμετοχής και παλμού σε μια υπόθεση που μας αφορά ως εργαζόμενους και ως πολίτες αυτού του τόπου.
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,