Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Καταγγελία της ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Στην πρώτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου για το Ακαδημαϊκό Έτος 2010-2011, που πραγματοποιήθηκε στις 29-09-2010 τέθηκαν θέματα Φοιτητικής Μέριμνας τόσο για το θέμα της στέγασης των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου όσο και για τη σίτισή τους.
Λόγω των περικοπών της χρηματοδότησης στους κωδικούς του Ιονίου Πανεπιστημίου αλλά και της μεγάλης αύξησης του αριθμού των φοιτητών που θα διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να στεγαστούν δωρεάν, προέκυψαν προβλήματα στην στέγαση. Προβλήματα που εάν δεν υπήρχαν οι υπεύθυνες και καίριες παρεμβάσεις των εκπροσώπων μας, ίσως αυτήν τη στιγμή να...
 μιλούσαμε για τη θέσπιση οικονομικών κριτηρίων. Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ έχουν προβεί τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα στις ακόλουθες ενέργειες:
• Συνεδρίαση Πρυτανικού Συμβουλίου Ιούνιος 2010: Ο εκπρόσωπος των φοιτητών και μέλος της ΠΑΣΠ Φραντζής Κωνσταντίνος πρότεινε και έγινε αποδεκτό η προκυρηχθείσα τιμή κλίνης να μειωθεί από τα 10 ευρώ στα 9 ευρώ.
• Συνεδρίαση Συγκλήτου Σεπτέμβρης 2010: Ο εκπρόσωπος των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων και μέλος του «Κινήματος Νέων» Φυρογένης Γιώργος καθώς και οι υπόλοιποι εκπρόσωποί μας και μέλη της Συγκλήτου άσκησαν πιέσεις και:
1. Δεν μειώθηκε το ποσό για την στέγαση (σε αντίθεση με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών) και παρέμεινε στα περσινά επίπεδα (1.200.000€)
2. Παρόλο που δεν μειώθηκε το ποσό για την στέγαση, το πρόβλημα δεν λύνεται. Ωστόσο για να μην ισχύσουν οικονομικά κριτήρια και για να μην μείνει εκτός στέγασης μεγάλη μερίδα φοιτητών, προτείναμε να διατηρηθεί το δικαίωμα της Δωρεάν στέγασης χωρίς οικονομικά κριτήρια για όλους τους φοιτητές από το 1ο έως το 4ο έτος για τα τμήματα Ιστορίας, Αρχειονομίας- Βιβλιοθηκονομίας, Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας και Πληροφορικής, και από το 1ο έως το 5ο έτος για τα τμήματα Μουσικό και Τεχνών Ήχου και Εικόνας. Για όλους του φοιτητές οι οποίοι βρίσκονται σε παράταση σπουδών προτείναμε:


Οι φοιτητές που διανύουν το πρώτο έτος παράτασης να δικαιούνται στέγαση εφόσον έχουν περατώσει το 60% του συνόλου των μαθημάτων τους ενώ για όσους διανύουν το δεύτερο έτος παράτασης το 80%.(ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ)


Ως υπεύθυνη παράταξη που επιζητά συνεχώς λύσεις για τα προβλήματα των φοιτητών του Ι.Π. θεωρούμε το συγκεκριμένο μέτρο δίκαιο και ακαδημαϊκό. Την ίδια όμως στιγμή μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Ι.Π. και συγκεκριμένα ο κ. Σ. Ρούσσινος (συνδικαλιστής και μέλος της συγκλήτου του Ι.Π. εκπροσωπώντας τους διοικητικούς υπαλλήλους.) πρότεινε την θέσπιση οικονομικών κριτηρίων, τα οποία σύμφωνα με Π.Δ. ανέρχονται στα 45.000€.
Τα συμπεράσματα δικά σας!


Επίσης, τηρώντας στάση απόλυτης αδράνειας και «σιγήν ιχθύος» ο εκπρόσωπος της Π.Κ.Σ.-Κ.Ν.Ε.-Κ.Κ.Ε. Άρης Τσάνγκας, προτίμησε την θέσπιση οικονομικών κριτηρίων τόσο για τους φοιτητές που εισάχθηκαν φέτος όσο και για όσους βρίσκονται στην παράταση. Κατά τα άλλα «κόπτονται» για την Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία. Βεβαίως δεν μας προξενεί εντύπωση η όλη στάση του καθώς και στο παρελθόν με την συγκατάθεση των μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ θεσπίστηκαν δίδακτρα σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Ιστορίας.


Ως υπεύθυνη παράταξη αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τον αγώνα και το δύσκολο έργο που επιτελεί η υπηρεσία σας και οι υπάλληλοι αυτής όπως π.χ ο κ. Μαρίνος Μουζακίτης που είναι ο πλέον αρμόδιος για το θέμα της στέγασης. Κλείνοντας σας δηλώνουμε και γραπτά πως είμαστε στο πλευρό ΟΛΩΝ των υπαλλήλων όχι μόνο της αναφερθείσας υπηρεσίας αλλά και όλων των υπολοίπων του Ι.Π. καθώς γνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης διοικητικών υπαλλήλων του Ι.Π.










ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ