Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ιονίων Νήσων για συνέντευξη του υποψ. Περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Η. Μπεριάτου

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Ημέρα της Ζακύνθου” ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλίας Μπεριάτος αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ότι “είναι πρώτο θέμα η συνοχή της Περιφέρειας” και ότι “η υποψηφιότητά του είναι αντίβαρο στην Κέρκυρα”.
Φυσικά σε όλη τη συνέντευξή του δε λέει τίποτε για τη ζοφερή πραγματικότητα που ζει η εργατική, λαϊκή οικογένεια στα νησιά του Ιονίου εξαιτίας της πολιτικής του....
κόμματός του (το οποίο ας μην ξεχνάμε υπηρέτησε και παλιότερα από κυβερνητική θέση) αλλά και του κόμματος της ΝΔ. Ούτε φυσικά λέει τίποτα για την τεράστια καθυστέρηση σοβαρών έργων υποδομής όπως τα Νοσοκομεία Κέρκυρας, Ζακύνθου, Λευκάδας και ούτε βέβαια αναφέρεται στην καταστροφή της αγροτικής, κτηνοτροφικής και αλιευτικής παραγωγής από την Κοινή Αγροτική Πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Αναμασά τα γνωστά γραφικά επιχειρήματα περί συνοχής της Περιφέρειας όταν γνωρίζει ότι η κυβέρνησή του την έχει για διάλυση. Γνωρίζει καλά ότι πατώντας πάνω σε υπαρκτές γεωγραφικές ιδιομορφίες το κόμμα του έκανε και κάνει ότι μπορεί για να μην υπάρχει ούτε καν συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ των Ιονίων Νήσων (βλέπε, παράδοση όλων των συγκοινωνιών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα) με αποτελέσματα όπως:
• 1 κιλό κρασοστάφυλο στη Ζάκυνθο να πουλιέται από τον παραγωγό προς 27 λεπτά το κιλό και στην Κέρκυρα να αγοράζεται από τον καταναλωτή από 85 έως 90 λεπτά το κιλό
• τουρίστες ντόπιοι αλλά και ξένοι αν αποφασίσουν να πάνε από την Κέρκυρα στα υπόλοιπα νησιά ή το αντίστροφο να χρειάζονται μία ολόκληρη μέρα ταξίδι και να χρυσοπληρώνουν τα εισιτήρια.
Φαίνεται έτσι ανάγλυφα ότι η ανισόμετρη ανάπτυξη μεταξύ περιοχών της ίδιας χώρας είναι ένας απόλυτος νόμος του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί ο ίδιος και το κόμμα του.
Το πιο χοντρό και εξαιρετικά επικίνδυνο που κάνει ο κ. Μπεριάτος είναι ότι εμμέσως πλην σαφώς σπέρνει το σαράκι της διάσπασης και της αντιπαλότητας ανάμεσα στους κατοίκους των Ιόνιων Νησιών λέγοντας ότι η υποψηφιότητά του αποτελεί αντίβαρο στην Κέρκυρα!!!
Είναι ανοιχτή πρόκληση προς όλους τους εργαζόμενους των νησιών του Ιονίου αυτή η θέση γιατί παρουσιάζει ως αντίπαλους όλων των υπολοίπων τους Κερκυραίους ενώ στην πραγματικότητα κοινός αντίπαλός μας είναι οι κυβερνητικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι κατευθύνσεις της ΕΕ και βέβαια η πολιτική των τοπικών αρχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ήταν και είναι στη διοίκηση των Νομαρχιών και των Δήμων.
Οι φτηνοί και επικίνδυνοι αυτοί αντιπερισπασμοί γίνονται από τα στελέχη αυτών των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) που χρόνια τώρα μοιράζουν τα λεφτά μέσα από το Περιφερειακό Συμβούλιο υπακούοντας τυφλά στα κριτήρια επιλεξιμότητας των έργων που έχουν καθοριστεί από την ΕΕ. Έτσι, τα λεφτά που μοίρασαν για τα έργα στην Κέρκυρα πήγαν στα χέρια των μεγαλοεργολάβων. Για παράδειγμα τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που σπαταλήθηκαν για τους δύο ακατάλληλους και άχρηστους ΧΥΤΑ ή τα δίς ευρώ που σπαταλήθηκαν για το νέο Νομαρχιακό Νοσοκομείο, που ενώ έπρεπε να παραδοθεί από τον Σεπτέμβριο του 2000 τελείωσε το 2010, δόθηκαν για να πριμοδοτηθεί ο μεγαλοεργολάβος του ΠΑΣΟΚ κ. Μπατατούδης αλλά και όσοι τον διαδέχθηκαν.
Αντιστοίχως τεράστια ποσά κατασπαταλήθηκαν και σε άλλα νησιά, σε έργα χωρίς κανένα απολύτως αντίκρυσμα για το λαό π.χ. η μαρίνα στο Αργοστόλι που παραμένει έρημη.
Σε όλα τα νησιά, όπως και σε όλη την Ελλάδα, τα ποσά του ΕΣΠΑ κατανέμονται έτσι ώστε να κερδοφορούν οι επιχειρηματίες περιφρονώντας τις στοιχειώδει1ς λαϊκές ανάγκες στην Παιδεία, στην Υγεία και την Πρόνοια.
Σε όλα τα νησιά του Ιονίου η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα της εργασιακής ανασφάλειας, της ανεργίας, της φτώχειας, της συρρίκνωσης της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής εξαιτίας των δύο κυβερνητικών κομμάτων.
Μετά τον υποψήφιο βουλευτή και πρώην δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ στο Αργοστόλι κ. Φόρτε, έρχεται και ο κ. Μπεριάτος να παραδώσει μαθήματα επτανησιακής συνείδησης!
Το ζήτημα όμως είναι και οι εργαζόμενοι των Επτανήσων να αποκτήσουν ταξική συνείδηση και να καταλάβουν ότι δε μπορούν να στηρίζουν τα κόμματα και τους συνδυασμούς των καπιταλιστών.
Ο καθαρά διασπαστικός λόγος του κ. Μπεριάτου, ο οποίος αποτελεί αναπαραγωγή του πολιτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ, δεν μπορεί να σκεπάσει ούτε στο ελάχιστο την πραγματικότητα που βιώνουν όλοι οι κάτοικοι των Ιονίων Νήσων.
Ο κ. Μπεριάτος και οι συνεργάτες του, όπως και το ανάχωμα που στήνουν με τον άλλο ευρωπαϊστή κομματικό τους φίλο, τον κ. Καλούδη, είναι φορείς της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, την ίδια ακριβώς πολιτική πρεσβεύει και ο συνδυασμός που στηρίζουν ΝΔ και ΛΑΟΣ με υποψήφιο τον κ. Σ Σπύρου. Είναι συμφέρον του λαού των Ιονίων Νήσων να τους καταδικάσουν υπερψηφίζοντας την Λαϊκή Συσπείρωση.


16/09/2010
Γρ. Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων