Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τι λέει το ΚΚΕ για το.... "αυτοδιοικητικό" ψηφοδέλτιο

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα υποφέρουν από την εφαρμογή των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και έχουν γεμίσει οργή και αγανάκτηση όταν βλέπουν να λεηλατείται το εργατικό λαϊκό εισόδημα και να ενισχύονται τα κέρδη των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών. Όταν βλέπουν να αυξάνεται η φορολογία των λαϊκών στρωμάτων ενώ ο συντελεστής φορολογίας κερδών του μεγάλου κεφαλαίου να μειώνεται από 24% στο 20%.
Αυτή την οργή και αγανάκτηση το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μαζί με τους συνοδοιπόρους τους...
κάνουν ότι μπορούν να τη συγκρατήσουν, να την εκτονώσουν, να την αποτρέψουν πολύ περισσότερο να μην συναντηθεί με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Για το λόγο αυτό διατάσσουν όλα τα αναχώματα που διαθέτουν μπροστά στις επερχόμενες εκλογές του Νοέμβρη. Αξιοποιούν εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, ίσως και κόντρες επιχειρηματικών συμφερόντων και επιστρατεύουν λογικές «τοπικών προβλημάτων» «αυτοδιοικητικών» κριτηρίων για να κρύψουν ότι ο «Καλλικράτης» είναι εργαλείο που φέρνει:
• απολύσεις μερική απασχόληση
• φόρους σε κάθε υπηρεσία
• ιδιωτικοποιήσεις
• μεγαλύτερη υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών όπως υγείας-πρόνοιας.
Οι περισσότεροι αν όχι όλοι που προεκλογικά φόρεσαν τη μάσκα του ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού έχουν υπηρετήσει από θέση εξουσίας και ευθύνης την αντιλαϊκή πολιτική που φέρνει 100 χρόνια πίσω τη ζωή των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.
Αλήθεια δεν ήταν οι κύριοι Αυλωνίτης , Βάρελης, Κάρρας, Κροκίδης, και οι υπόλοιποι δήμαρχοι που έχουν συγκροτήσει το λεγόμενο αυτοδιοικητικό ψηφοδέλτιο, αυτοί που έφεραν τα ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Τεμπλόνι και τη Λευκίμμη?
Δεν είναι αυτοί που έχουν απλήρωτους εργαζόμενους στους δήμους τους?
Δεν είναι αυτοί που προτίμησαν να φόρτωσαν με δάνεια τους δημότες τους απο το να διεκδίκησουν τους παρακρατηθέντες φόρους από τις κυβερνήσεις
Ή μήπως ο κύριος Καλούδης μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει στηρίξει με μένος και πάθος την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που έχει καταστροφικές συνέπειες για την Κέρκυρα.. Τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που κάνει η πλειοψηφία της διοίκησης του εργατικού κέντρου. Η στήριξη του από την πρόεδρο του εργατικού κέντρου Κέρκυρας κυρίας Λίβερη επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό.
Όσο για τους κυρία Υδραίου, Λέσση και Δεσύλλα τι κάνανε από τις θέσεις ευθύνης που είχαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα?
Καλούμε τα λαϊκά εργατικά στρώματα που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να μην ξεγελαστούν από το παλιό που έρχεται με μάσκα νέου, όσοι υποψήφιοι κι αν εμφανιστούν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τους συνοδοιπόρους τους ή όσοι δήθεν ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί κατέβουν σε αυτές τις εκλογές η ουσία δεν αλλάζει, δύο γραμμές συγκρούονται στην κοινωνία δύο γραμμές συγκρούονται και στις εκλογές. Ήρθε η ώρα τα λαϊκά στρώματα να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα και να συμπορευτούν με τις λαϊκές ριζοσπαστικές δυνάμεις μα τους κομμουνιστές στους καθημερινούς αγώνες για μια ζωή που να αντιστοιχεί στο πλούτο που παράγουν.
Να υπερψηφίσουν στις εκλογές του Νοέμβρη τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ τόσο στη περιφέρεια με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Θόδωρο Γουλή, όσο και στο δήμο της Κέρκυρας με υποψήφιο δήμαρχο το Μπάμπη Χαραλάμπους.


Κέρκυρα 14-9-2010
Ν.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ