Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: "Ο κόμπος έφτασε στο χτένι"

Η φράση «ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι», είναι μικρή για να δηλώσει τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέες αυξήσεις σε ρεύμα, ΦΠΑ και πετρέλαιο. Με τη νέα φοροεπιδρομή θα εξανεμίσουν οριστικά το πενιχρό λαϊκό εισόδημα. Με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης και του πετρελαίου κίνησης θα....
 υπάρξουν υπάρξουν σοβαρές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο του λαού.
Τα νέα αντιλαϊκά φορομπηχτικά μέτρα ρίχνουν δυσβάσταχτο βάρος στο πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων και βάζουν τους εργαζόμενους, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, μπροστά στο πραγματικό δίλημμα των ημερών: Ξεσηκωμός ή εξαθλίωση.
Στη συντονισμένη και αμείωτη επίθεση που εξαπολύουν ενάντια στο λαό τα μονοπώλια κι οι υπηρέτες τους, ο λαός μια επιλογή έχει: να αντισταθεί και να απαντήσει με οργάνωση της πάλης του.
Μια πρώτη απάντηση θα αποτελέσει το συλλαλητήριο, της ΠΕΜΠΤΗΣ στις 23 Σεπτέμβρη που συνδιοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ, στις 6:30 το απόγευμα στο ΣΑΡΟΚΟ για να αποτραπούν οι αυξήσεις σε ρεύμα, πετρέλαιο θέρμανσης, ΦΠΑ.
Το συλλάητήριο αυτό θα το μετρήσουν , θα το πάρουν υπ΄όψη, τους θα αναγκαστούν να κάνουν πίσω αρκεί να υπάρχει μαζική συμμετοχή και καταδίκη της αντιλαϊκής πολτικής από το λαό.
Όλοι την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ στις 6:30 στο ΣΑΡΚΟ για να απαιτήσουμε :


• Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
• Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.
• Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
• Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.
• Άμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ.