Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Περιοδεία Γαλιατσάτου στη Νότια Κέρκυρα

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της ΑΝ.Α.Σ.Α. Θόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από στελέχη και φίλους της παράταξης, επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23/9 τον Άγιο Ματθαίο και την Λευκίμη.
Ο Θ. Γαλιατσάτος περιόδευσε στα καταστήματα των περιοχών αυτών, χαιρέτησε τους κατοίκους και μίλησε μαζί τους εξηγώντας το ιδιαίτερο μήνυμα της συνεργασίας που μεταφέρει η ΑΝ.Α.Σ.Α. σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης άκουσε τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που έχει σωρεύσει η πολιτική του μνημονίου και της κυβέρνησης στις μικρές κοινωνίες και κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αγωνιστικό παρόν στηρίζοντας την ΑΝ.Α.Σ.Α. και πυκνώνοντας τις γραμμές της.
Ο Θ. Γαλιατσάτος συναντήθηκε με το προεδρείο του...............
 Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Λευκίμμης "ΤΟ ΑΛΕΥΧΙΜΟΝ" και ενημερώθηκε για το θέμα του ΧΥΤΑ Μεσοράχης και τις προσπάθειες του συλλόγου εναντίον της προοπτικής λειτουργίας του στο μέλλον.
Ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. δήλωσε την συμπαράσταση του στους αγώνες του συλλόγου για τον ΧΥΤΑ και γενικότερα για την προστασία του περιβάλλοντος στην Κέρκυρα.
Παρουσιάζοντας τις θέσεις της παράταξης για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα και την Περιφέρεια ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται άμεσα νέος περιφερειακός σχεδιασμός με εξασφαλισμένες πιστώσεις. Ο σχεδιασμός πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμος και μεσομακροπρόθεσμος και να στηρίζεται στο τρίπτυχο: αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και διεθνούς εμπειρίας, τήρηση της νομιμότητας για την προστασία του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, διαφάνεια διαδικασιών και λαϊκή συναίνεση.
Τέλος ο Θ. Γαλιατσάτος ζήτησε την συνεργασία του συλλόγου για θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και προστασίας του περιβάλλοντος και υποσχέθηκε με την σειρά του σταθερή επαφή και επικοινωνία με τον σύλλογο και στα πλαίσια της λειτουργίας του αιρετού πλέον Περιφερειακού Συμβουλίου.