Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Τι λέει ο τύπος της Κεφαλονιάς για τη συνεδρίαση της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ

ΣΕ ΝΩΘΡΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΗΧΗΡΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ Ν.Ε. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΗΛ. ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ
ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ


Γράφει ο Μπ. Παπαδόπουλος


Σε νωθρό κλίμα και με ηχηρές απουσίες, μεγαλύτερη από τις οποίες ήταν αυτή του δημάρχου Αργοστολίου Γ. Τσιλιμιδού, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η συνεδρίαση της διευρυμένης Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ παρουσία του υποψηφίου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ηλ. Μπεριάτου.
Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης το γεγονός του ότι δεν επιτράπηκε.....
στα ΜΜΕ να την καλύψουν, κάτι το οποίο δεν είχε συμβεί με τις δυο αντίστοιχες συνεδριάσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες σε Κέρκυρα και Λευκάδα αντίστοιχα.
Προφανώς, το ότι οι κριτικές σ' αυτές τις συνεδριάσεις ήταν τελείως αρνητικές, οδήγησε το “Ρεγγίνα” σε αυτή την απόφαση, προκειμένου να μην βγει η ίδια εικόνα προς τα έξω και στην ιδιαίτερη πατρίδα του υποψήφιου περιφερειάρχη.
Η συνεδρίαση χαρακτηρίστηκε από τη μάλλον μικρή προσέλευση στελεχών, μεταξύ των οποίων, οι “συνήθεις ύποπτοι”: Ο βουλευτής του Νομού Σπ. Μοσχόπουλος, ο νομάρχης Δ. Γεωργάτος, ο πρόεδρος του Ν.Σ. Ν. Βαλλιανάτος, ο πρώην υπουργός Αλ. Καλαφάτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς Μ. Κοτσιλίνης, η δήμαρχος Παλικής Ν. Αλεξανδροπούλου κ.ά.
Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης για την Κεφαλονιά θα είναι ο σημερινός νομάρχης Δ. Γεωργάτος, ενώ επίσης στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν ο σημερινός πρόεδρος του Ν.Σ. Ν. Βαλλιανάτος και η σημερινή αντινομάρχης Μ. Γαβριελάτου.
Γίνεται δηλαδή αντιληπτό ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηλ. Μπεριάτος, θέλοντας και μη, είναι αναγκασμένος να συμπορευτεί με άσπονδους πολιτικούς του φίλους, με τους οποίους στο παρελθόν, και μάλιστα το πρόσφατο, είχε συγκρουστεί, καθώς είχε διαφορετική πολιτική φιλοσοφία μ' αυτούς σε σημαντικά ζητήματα για το Νομό.
Συμπερασματικά, μετά και τις τρεις πρώτες συγκεντρώσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Κεφαλονιά, το κλίμα κάθε άλλο παρά θετικό είναι, με δεδομένο ότι η υποψηφιότητα Καλούδη στην Κέρκυρα, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς είναι γνωστό ότι το εκλογικό σώμα της Κέρκυρας αποτελεί το 55% του συνολικού εκλογικού σώματος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αν καταφέρει ο “αντάρτης” υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ να σχηματίσει καλά ψηφοδέλτια σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα, τότε αποκτά το πάνω χέρι στη μάχη για την είσοδο στο δεύτερο γύρο.


ΠΗΓΗ:http://www.anexarttitos.gr/