Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Η ΠΑΡΕΔΡΟΣ κ. ΚΑΤΡΑ

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Τεμπλονίου, να γίνει δεκτή η αίτηση ακυρώσεως των κατοίκων και μελών του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Τεμπλονίου της Κέρκυρας εισηγήθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής (23.09.2010) δίκης στο Συμβούλιο Επικρατείας η εισηγήτρια της υπόθεσης Πάρεδρος κα Κατρά, κρίνοντας ότι....
 η παραμονή του Νομάρχη Κέρκυρας στο αξίωμά του δεν είναι νόμιμη, αφού αυτός κατά τη διάρκεια της θητείας του ασκούσε την επαγγελματική του δραστηριότητα ως εκδότης, ιδιοκτήτης και διευθυντής τοπικής εφημερίδας της Κέρκυρας. Όπως ανάλυσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο Συνταγματολόγος και Δικηγόρος Αθηνών κ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εκπροσώπησε τους κατοίκους, η άσκηση από τον Νομάρχη της εν λόγω επαγγελματικής του δραστηριότητας είναι παράνομη, αφού αντίκειται στις διατάξεις του Κώδικα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Εάν γίνει δεκτή η ανωτέρω εισήγηση, ο Νομάρχης θα κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμά του! Σημειώνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει ότι πρέπει να κηρυχθεί Νομάρχης έκπτωτος από το αξίωμά του.
Ο Σύλλογός μας, στον οποίο είναι μέλη οι αιτούντες κάτοικοι, θεωρεί ότι η εξέλιξη αυτή συνιστά σοβαρή αρχή για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο ζήτημα αυτό.