Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακοίνωση για την επιχείρηση καταστολής από την κυβέρνηση των κινητοποιήσεων των μεταφορέων

Η κυβερνητική επιχείρηση κλιμάκωσης της καταστολής πρέπει να καταδικαστεί απ' όλο το λαό. Δεν έχει στόχο μόνο τον αγώνα των φορτηγατζήδων, αλλά συνολικά το λαϊκό κίνημα, όλους τους αγώνες κατά του μνημονίου κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των μικρών επαγγελματιών μεταφορέων που έχουν μια άδεια και αντιστέκονται στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, την οποία στηρίζουν η ΝΔ και το ΛΑΟΣ και που παραδίδει τις μεταφορές στις μεγάλες επιχειρήσεις.
Για μια ακόμα φορά μαζί με την κυβέρνηση είναι οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματίες, τα ΜΜΕ που ελέγχουν. Χρησιμοποιούν....
 κάθε μέσο για να συκοφαντήσουν και να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται κατά των βάρβαρων μέτρων που υπηρετούν την ενίσχυση των μονοπωλίων, να αποπροσανατολίσουν το λαό. Είναι προκλητικό να εμφανίζονται οι εκπρόσωποι των μεγαλοεπιχειρηματιών του ΣΕΒ ως εκπρόσωποι της κοινωνίας και να απαιτούν ξερίζωμα των συντεχνιών, όταν αυτοί μαζί με τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες και τους άλλους αποτελούν μια ταξική παρασιτική συντεχνία που εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους και ληστεύει το λαό με τη στήριξη του κράτους.
Τώρα τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα. Το όπλο των εργαζόμενων, των αυτοαπασχολούμενων είναι η αλληλεγγύη. Γι' αυτό πρέπει να πέσει στο κενό η κυβερνητική προπαγάνδα. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι και βιοτέχνες, η φτωχή αγροτιά πρέπει να συναντηθούν σε κοινό μέτωπο κατά των μονοπωλίων, της ΕΕ, των κομμάτων που τα υπηρετούν. Μόνο έτσι ο αγώνας για τα δικαιώματά τους μπορεί να γίνει αποτελεσματικός και να έχει προοπτική.