Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΜΟΪΛΗ ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΪΛΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑΣ

Μια νέα δίκη για τους αγωνιστές ενάντια στο «ΧΥΤΑ» Νότιας Κέρκυρας ξεκινάει, καθώς την 1 Νοέμβρη 2010 στο Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας δικάζεται η Σαμοϊλη Νικολέτα, η πρώτη πρόεδρος του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού συλλόγου Λευκίμμης «Αλεύχιμον».
Με αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες τα οικονομικά συμφέροντα της Κέρκυρας και οι εντολοδόχοι τους ( Σύνδεσμος Καθαριότητας και Προστασίας Περιβάλλοντος Νήσου Κέρκυρας ) σύρουν σε δίκη τη Σαμοίλη Νικολέτα, πρόεδρο...  
τότε του «Αλεύχιμον», για γεγονότα που συντελέστηκαν στη Λευκίμμη το Σεπτέμβρη του 2007, όταν οι κάτοικοι της Λευκίμμης δε δέχονταν και δε δέχονται τη δημιουργία ενός καθ’ όλα παράνομου ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.
Ήρθε αυτή η δίκη μετά από 3 και πλέον χρόνια από τα γεγονότα για να ξεσκεπάσει με τον πιο περίτρανο τρόπο το ποιοι έφεραν τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη και από πότε έβαλαν σε ισχύ την με κάθε τρόπο πάταξη όλων όσοι αντιστέκονται στα άνομα σχέδιά τους. Γιατί τώρα πια μηνυτές και μάρτυρες κατηγορίας δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής, ως είθισται μέχρι σήμερα, αλλά οι εργολάβοι και ο Σύνδεσμος Καθαριότητας ( Α. Ασωνίτης, Σ. Μικάλεφ και Λειβαδιώτης!!!), που εκτός της ευθύνης τους για όσα πέρασε ο Λευκιμμιώτικος λαός και της αποπεράτωσης του «ΧΥΤΑ»-χωματερής, θέλησαν να καθυποτάξουν με την τρομοκρατία τη φωνή του συλλόγου «Αλεύχιμον», που ξεσκέπασε τα επί σειρά ετών, από το 1997 και μετά, άνομα σχέδια της Περιφέρειας, Νομαρχίας, Συνδέσμου Καθαριότητας Κέρκυρας. Θυμίζουμε λοιπόν, εάν το ξέχασαν, στους θεσμικούς και τα οικονομικά συμφέροντα, που κόπτονται για την πατρίδα, ότι και η Λευκίμμη είναι πατρίδα, εκτός και αν τη διέγραψαν από το χάρτη.
Στόχος των μηνυτών- μαρτύρων κατηγορίας ήταν ολοφάνερα ο σύλλογος «Αλεύχιμον» δια της προέδρου του Σαμοϊλη Νικολέτας, επειδή από τη στιγμή της δημιουργίας του, Ιούλιος του 2005, που έμαθε το τι πρόκειται να συμβεί στην περιοχή του, θεώρησε χρέος του να μη δεχτεί το περιβαλλοντικό έγκλημα.
Εργολάβοι και Σύνδεσμος Καθαριότητας νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατούν ένα Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό σύλλογο με διασυρμό σε δίκες, ομηρία και τα συνακόλουθα; Τους απαντάμε ότι δε θα το πετύχουν, γιατί οι κάτοικοι της Λευκίμμης δεν έπραξαν τίποτε άλλο από το χρέος τους να υπερασπιστούν το δικαίωμα της ζωής, της περιουσίας, του καθαρού φυσικού περιβάλλοντος και της οικονομικής τους δραστηριότητας. Ακόμη αυτή η δίκη κάνει τους Λευκιμμιώτες να αισθάνονται και περήφανοι επειδή τους μηνύουν αυτοί που έφεραν το στρατό κατοχής στη Λευκίμμη. Μήπως κατ’ αυτούς θα πρέπει να καταργηθούν εκείνοι οι περιβαλλοντικοί σύλλογοι που τους χαλάνε τα σχέδια; Μήπως είναι ώρα να ζητήσουν νόμο απαγόρευσης δημιουργίας δραστήριων περιβαλλοντικών συλλόγων;


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΚΑΝΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να απαιτήσουν:
-Να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις συλληφθέντων, κατηγορουμένων
-Να σταματήσει η δίωξη δραστήριων περιβαλλοντικών συλλόγων
-Να μη λειτουργήσει ο παράνομος ΧΥΤΑ-χωματερή
-Να προχωρήσουν οι αρμόδιοι φορείς σε ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων
Ζητάμε τη συμπαράσταση με οποιονδήποτε τρόπο των ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ,ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, όλων των σωματείων, συλλόγων, ενώσεων, συλλογικοτήτων, φορέων, κινήσεων, κινημάτων, ατόμων που αναγνωρίζουν το δίκιο του αγώνα μας και που δε δέχονται να διασύρεται με αυτόν τον τρόπο η τότε πρόεδρος του «Αλεύχιμον» Σαμοίλη Νικολέτα και γενικότερα όλοι οι αγωνιστές της Λευκίμμης.
Κανείς δε γνωρίζει πότε θα είναι η δική του σειρά.
-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
-ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Όλοι στα δικαστήρια της Κέρκυρας την 1 Νοέμβρη 2010 ώρα 09:00 π.μ.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Λευκίμμη 17-09-2010