Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Απεργούν οι εκπαιδευτικοί στην Κεφαλονιά

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ επιβεβαιώνει τη μέχρι σήμερα γενική πολιτική κατεύθυνση, τους στόχους και τα αιτήματα του σωματείου. Καταδικάζει την πολιτική κυβέρνησης – πλουτοκρατίας – ΕΕ - ΔΝΤ που θα οδηγήσει σε νέα ακόμη πιο βάρβαρα μέτρα στο εισόδημα όλων των εργαζομένων, στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό, σε νέες ιδιωτικοποιήσεις, σε υπονόμευση όλων των καταχτήσεων του λαού έχουν απομείνει. Η εκπαίδευση υποτάσσεται πιο βαθιά στην αγορά και την....
επιχειρηματικότητα, η παιδεία γίνεται ακόμα πιο ταξική, ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα. Το μορφωτικό περιεχόμενο του σχολείου γίνεται ακόμα πιο αντιδραστικό.
Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ λέει:
ΟΧΙ
- Στην αύξηση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
- Στην ένταξη εκατοντάδων προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης στον υψηλό συντελεστή του ΦΠΑ, όταν την ίδια στιγμή επισπεύδεται η μείωση των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών.
- Στις ανατιμήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
- Στην επιβολή του λεγόμενου «πράσινου φόρου».
ΝΑΙ
- Σε πρόσθετους μόνιμους διορισμούς, με μοναδική προϋπόθεση το πτυχίο, που να καλύπτουν όλα τα κενά!
- Αφορολόγητο όριο ο μισθός του νεοδιόριστου. Να ανέβει η φορολογία για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45% άμεσα.
- Απαλλαγή από φόρους για κάθε ωρομίσθιο και αναπληρωτή. Δωρεάν στέγαση και εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.
- Κατάργηση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη υγείας, διατροφής, εκπαίδευσης, βιβλία, στα τιμολόγια ΔΕΗ – ΟΤΕ - ΥΔΡΕΥΣΗ.
- Για τα νεαρά ζευγάρια: Να μη γίνεται κατάσχεση ή πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων για χρέη στεγαστικών δανείων που αφορούν την πρώτη και δεύτερη κατοικία. Να παγώσουν τα δάνεια.
- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε ΠΕΚ, ΠΔΣ, υπερωρίες, οδοιπορικά, κ.α.
Δράση τώρα!
Οργάνωση της πάλης για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα στην πράξη!
- Άρνηση διδασκαλίας σε 27άρια και 30άρια τμήματα. Κανένα τμήμα πάνω από 20 μαθητές.
- Άρνηση ανάληψης υποχρεωτικών υπερωριών, που σε αυτές τις συνθήκες σημαίνει αφαίρεση θέσεων εργασίας. Να αποτραπεί κάθε υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων, του ωραρίου, των οργανικών θέσεων. Άρνηση υλοποίησης κυλιόμενων ωραρίων.
- Καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού από τη δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια που συνοδεύεται από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Κανένας συνάδελφος με μετακίνηση από Νομό σε Νομό και από Γραφείο Εκπαίδευσης σε Γραφείο Εκπαίδευσης. Συμπλήρωση ωραρίου στα πλαίσια του ίδιου Γραφείου Εκπαίδευσης. Καμία συζήτηση για διάθεση στην Α΄βάθμια χωρίς να καλυφθούν πρώτα όλα τα κενά και χωρίς αίτηση των συναδέλφων. Καμία υποχρεωτική μετακίνηση στα ΙΕΚ.
- Άρνηση διδασκαλίας στη “ζώνη της αγοράς” (ελεύθερη ζώνη) των 800 ολοήμερων πιλοτικών δημοτικών σχολείων.


Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ-ΚΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
- Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- 1900 ευρώ πρώτος μισθός σε Δημόσια και Ιδιωτική Εκπαίδευση.
- Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.
- Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Βασική-γενική εκπαίδευση έως τα 18 χρόνια, που ο άνθρωπος ενηλικιώνεται ψυχικά, πνευματικά, κοινωνικά και βιολογικά, μέσα από ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο. Καθιέρωση συστήματος δημόσιων, δωρεάν επαγγελματικών σχολών, μετά την ολοκλήρωση της δωδεκάχρονης εκπαίδευσης.
- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Όχι στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.
ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΊ Η ΔΡΑΣΗ:
- Παίρνουμε μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 23/09, 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
- Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία ανάδειξης της παιδείας σαν λαϊκής υπόθεσης μαζί με τους μαθητές, τους γονείς, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ κ.λ.π.
Με αιτήματα αιχμής:
- Την άμεση κάλυψη των σχολείων του Νομού σε καθηγητές μέσα από μόνιμους διορισμούς. Ιδιαίτερη μέριμνα για τα ειδικά σχολεία, τα περιφερειακά και τα ΕΠΑΛ. Είναι αίσχος να είναι κλειστό το ΕΕΕΕΚ Αργοστολίου στα Φαρακλάτα!!!
- Να σταματήσει η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.
- Τη διασφάλιση του δικαιώματος σε δωρεάν ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές.
- Την άμεση κάλυψη των χιλιάδων βιβλίων που απουσιάζουν στο Νομό.
- Να τελειώνουμε για πάντα με τις αίθουσες – τρύπες και τα επικίνδυνα ανθυγιεινά κοντέινερς στο Νομό. Να προωθηθούν τα πέντε αναγκαία – και εγκεκκριμένα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο - σχολικά συγκροτήματα στο Νομό καθώς και όλες οι απαραίτητες υποδομές. Μέριμνα για την αντισεισμική θωράκιση. Ασφαλείς – αποκλειστικά δημόσιες υποδομές, με δημόσιες επενδύσεις. ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ.
- Να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες μετεγγραφές, να σταματήσει στην πράξη η ελεύθερη επιλογή σχολείου, να υπάρξει γεωγραφική ανακατανομή και πιστή τήρησή της, ώστε να στηριχθούν εκείνα τα σχολεία που η κυρίαρχη πολιτική οδηγεί στη συρρίκνωση και στο κλείσιμο.
- Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 7 Οκτώβρη. ΟΛΟΙ – ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
Καλούμε τους φορείς του λαού στο Νομό που κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση να αποφασίσουν για μια κινητοποίηση ανάλογη της οξύτητας των προβλημάτων.
Καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης που μεθοδεύουν κυβερνητικοί μηχανισμοί καθώς και κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης ή δίωξης συναδέλφων.