Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Αστυνομικό δελτίο

Οι απόπειρες εξόδου αλλοδαπών με πλαστά, παραποιημένα ή κλεμμένα έγγραφα από τον Διεθνή Αερολιμένα Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.
Οι έλεγχοι από τους αστυνομικούς του εκεί Τμήματος, είναι συνεχείς και αποτελεσματικοί.
Στα πλαίσια αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 25/09/2010, ένας (1) 23χρονος αλλοδαπός και μια (1) 24χρονη αλλοδαπή για κατοχή και χρήση κλεμμένων ταξιδιωτικών εγγράφων και απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα.
Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο από τους αστυνομικούς στο χώρο ελέγχου....
διαβατηρίων, στις αναχωρήσεις εξωτερικού, διαπιστώθηκε ότι τα χρησιμοποιούμενα, από τους ανωτέρω αλλοδαπούς, διαβατήρια ήταν καταχωρημένα στο σύστημα SHENGHEN ως κλεμμένα.
Τα διαβατήρια αυτά αγοράστηκαν από άγνωστο αλλοδαπό στην Αθήνα, με σκοπό να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα μέλος της Ε.Ε.
Οι δράστες οδηγήθηκαν στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


Εξιχνίαση μικροκλοπών


Εξιχνιάσθηκαν κλοπές, οι οποίες έγιναν μεσημβρινές ώρες της 26/09/2010 στην Κέρκυρα, σε βάρος 56χρονης αλλοδαπής και 38χρονου ημεδαπού.
Δράστες είναι ένας 27χρονος ημεδαπός (RΟΜΑ) και μια 27χρονη ημεδαπή.
Ειδικότερα οι δράστες μετέβησαν σε κατάστημα που εργάζεται ως υπάλληλος ο 38χρονος και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν έναν αναπτήρα μάρκας Zippo, στη συνέχεια μετέβησαν σε άλλο κατάστημα που εργάζεται ως υπάλληλος η 56χρονη αλλοδαπή και με την ίδια μέθοδο αφαίρεσαν από το ταμείο 300 ευρώ, έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Με άμεσες ενέργειες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. οι δράστες ανευρέθησαν και οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κερκύρας όπου και αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες και συνελήφθησαν.
Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


Σύλληψη για αντίσταση


Από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ / ΑΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, συνελήφθη, την 26-9-2010 στην Κέρκυρα, 29χρονος ημεδαπός για διατάραξη συγκοινωνιών και αντίσταση.
Συγκεκριμένα, ο 29χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. την πρώτες πρωινές ώρες (05.00΄) δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης που του έκαναν ένστολοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ / ΑΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, και τράπηκε σε φυγή με το όχημα του.
Οι αστυνομικοί καταδίωξαν το όχημα χωρίς να μπορέσουν να το ακινητοποιήσουν, λόγω του ότι η οδήγηση από πλευράς του δράστη ήταν τέτοια που δημιουργούσε κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.
Τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ πήγαν στον τόπο εργασίας του, όπου τον αναγνώρισαν ανεπιφύλακτα και τον συνέλαβαν.
Κατά τη στιγμή της σύλληψης του προέβαλε αντίσταση στους αστυνομικούς.
Ο δράστης με τη δικογραφία θα οδηγηθεί στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.