Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Παραιτήθηκε ο Βεντούρας από Πρόεδρος της ΔΥ.ΠΑ.- Αποδεσμεύονται τα μέλη

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27/9 και ώρα 20.00, συνεδρίαση της διευρυμένης Συντονιστικής Επιτροπής της «Δύναμης Παρέμβασης», με θέμα τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπέβαλε την παραίτηση του ο κ. Σπύρος Βεντούρας από τη θέση του προέδρου της «ΔΥ.ΠΑ», για προσωπικούς λόγους.
Από τη συζήτηση που ακολούθησε διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
• Δεν είναι δυνατή η αυτόνομη κάθοδος της «ΔΥ.ΠΑ» στις προσεχείς εκλογές, καθότι δεν κατέστη δυνατή, παρά το ότι καταβάλαμε κάθε προσπάθεια, η συγκρότηση.....
αξιόμαχου ψηφοδελτίου με τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα ικανοποιούσαν τους στόχους και τις δεσμεύσεις μας απέναντι στο λαό της Κέρκυρας. Η λογική του σχεδίου «Καλλικράτης» με ένα δήμο σε ολόκληρο το νησί μας και τα διαπόντια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό.
• Παραμένει απαραίτητη για τον τόπο μας η ανάγκη ύπαρξης μιας καθαρά αυτοδιοικητικής και ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης όπως είναι η «ΔΥ.ΠΑ», με το ήθος και τη συνέπεια στην πολιτική που έχουν επιδείξει τα μέλη της, κατά το χρονικό διάστημα από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα. Για αυτό άλλωστε υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό συμπολιτών μας (κυρίως στα όρια του σημερινού Δήμου Κερκυραίων) που μας υποστηρίζουν με ιδιαίτερη θέρμη.
• Δεν υπάρχει αυτοδιοικητική πρόταση, από αυτές που έχουν εκδηλωθεί μέχρι τώρα, που να καλύπτει απόλυτα τους στόχους μας σαν ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, ώστε να μπορέσουμε να συνεργαστούμε, να αναπτύξουμε μια ισχυρή δυναμική και να εφαρμόσουμε τις ιδέες μας για την επίλυση των δεκάδων προβλημάτων της καθημερινότητας του Κερκυραίου πολίτη.


Κερκυραίες και Κερκυραίοι,
για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε πως, στην παρούσα φάση, η «ΔΥ.ΠΑ» δεν θα συμμετέχει σαν αυτόνομη παράταξη, ούτε σαν συνεργαζόμενη σε κάποιο σχήμα, στις εκλογές του Νοεμβρίου. Ταυτόχρονα αποδεσμεύεται όποιο από τα μέλη μας επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα σαν μεμονωμένο άτομο σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο, κατά την κρίση του.
Γνωρίζουμε ότι η απόφασή μας αυτή θα στενοχωρήσει τους φίλους μας. Υποσχόμαστε ότι θα επιστρέψουμε πολύ πιο δυνατοί μετά τις εκλογές.
Δώσαμε την διαβεβαίωση στο λαό της Κέρκυρας πως ήρθαμε για να μείνουμε και αυτό θα κάνουμε. Η νέα δημοτική αρχή, θα μας βρει κριτικά μπροστά της σε όλες τις αποφάσεις της.
Ο επόμενος στόχος μας είναι να πείσουμε τους Κερκυραίους -κυρίως στην περιφέρεια- πως «Υπάρχει λύση» και αυτή δεν είναι άλλη από μια πραγματικά αδέσμευτη και ανεξάρτητη δημοτική παράταξη στο τιμόνι του Δήμου της Κέρκυρας.