Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Πώς βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις η εφ. Μέρα τση Ζάκυθος

ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Αργά το βράδυ, κυκλοφόρησε η είδηση της ανατροπής των δεδομένων.
Βέβαιη θεωρείται η συνεργασία
Καλούδη – Φόρτε υπό τον συνδυασμό Επτανησιακή Αναγέννηση, με στόχο την περιφέρεια των Ιονίων Νησιών.
Η ιστορία θα δείξει, εάν η συγκεκριμένη κίνηση, την δεδομένη στιγμή, πολιτικά, αποτελεί μια εντυπωσιακή ανατροπή των δεδομένων και οδηγεί σε νέες εξελίξεις την Περιφέρεια Ιονίων Νησιών. Η καταρχήν συμφωνία, έρχεται...
 μετά από πολλές ζυμώσεις και κατόπιν ώριμης και απολύτως λογικής σκέψης, δημιουργεί νέες σπουδαίες πολιτικές εξελίξεις και παράλληλα «ανακουφίζει» χιλιάδες ψηφοφόρους που περίμεναν αυτή την σύμπραξη, υγειών δυνάμεων που αναμένεται να παίξουν κύριο ρόλο, τόσο στην προεκλογική σκηνή αλλά κυρίως στο ρου της ιστορικής Ιόνιας Περιφέρειας.


Ενωμένος ο Βορράς με τον Νότο
Ο Κερκυραίος έγκριτος δικηγόρος Γιώργος Καλούδης, φαίνεται ότι θα ηγηθεί του συνδυασμού, μετά από πολλές συζητήσεις, με τον Κεφαλλονίτη Μάκη Φόρτε, ο οποίος ήταν ο πρώτος που τράβηξε δυναμικά μπροστά, διαφωνώντας παλικαρίσια με όλους και όλα, μπροστά στο νέο θεσμό, που κατά την εκφρασμένη γνώμη του, δεν ήταν δυνατόν να υπηρετηθεί μέσα από στενά, ξύλινα κομματικά κριτήρια, που πάντοτε καταλήγουν σε αφορισμούς, μιζέριες και ευκαιριακά χρίσματα.
Το όνομα του συνδυασμού είναι ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ Αναγέννηση και το σήμα του απεικονίζει όλα τα νησιά του Ιονίου από την Ερείκουσα μέχρι τις Στροφάδες. Σε σχήμα κύκλου, όλες οι σφραγίδες των νησιών από την εποχή της Ανεξάρτητης Ιόνιας Πολιτείας!


Στην Κέρκυρα
Ο Κερκυραίος επικεφαλής και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένο ότι θα συσπειρώσει μεγάλη μερίδα συμπολιτών του, αφού, το αντίπαλο εσωκομματικό δέος από το στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ, που ακούει στο όνομα Μπεριάτος, είναι άγνωστο αλλά και ως καταγωγή Κεφαλλονίτης.
Οι άνθρωποι του Καλούδη αλλά και η αναγνωρισιμότητά του στην Κέρκυρα, είναι σημαντικό όπλο για τον επί κεφαλής. Σημειωτέον ότι όλο αυτό το διάστημα ο «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ, δεν έχει σταματήσει να κάνει επαφές και συναντήσεις με πολλούς παράγοντες των νησιών, ενώ όπου κι αν έχει πάει, έτυχε σοβαρής αποδοχής.


Στην Κεφαλλονιά
Ο Κεφαλλονίτης Μάκης Φόρτες, είναι γεγονός ότι προσδίδει την μεγάλη δυναμική στον συνδυασμό, αφού, ήταν ο πρώτος που διαφοροποιήθηκε από τις διαθέσεις της Ιπποκράτους. Άλλωστε, είναι γεγονός ότι στην Κεφαλονιά, ο Νομάρχης και νυν χρισμένος αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ κ. Γεωργάτος, βρίσκεται μόνιμα απέναντι από τον μάχιμο πρώην Δήμαρχο Αργοστολίου. Ως πολιτικό ον ο Μάκης Φόρτες, είναι ότι πιο σοβαρό διαθέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Επτάνησα. Στη μάχη της Κεφαλονιάς θα κριθούν πολλά, αφού ο Φόρτες θα παλέψει απέναντι από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ με Κεφαλονίτικη καταγωγή κ. Μπεριάτο και στο Νομάρχη κ. Γεωργάτο. Τα κουκιά είναι όμως μετρημένα.
Είναι αλήθεια ότι ο Μάκης Φόρτες, θα ήταν ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, αν δεν υπήρχε η γνωστή εσωκομματική αντίδραση στην Κεφαλονιά. Εκείνη που του στοίχισε πρόσφατα την Βουλευτική έδρα. Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του ΠΑΣΟΚ να χρίσει πάλι Κεφαλλονίτη επικεφαλής (Μπεριάτο), όταν ο Μάκης Φόρτες δήλωνε τον περασμένο Ιούλιο αυτόνομη κάθοδο…


ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ