Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Πλασκοβίτης υπεύθυνος για την Κέρκυρα από το συνδυασμό Μπεριάτου

Χθες (Πέμπτη) βράδυ επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κ. Λευτέρη Πλασκοβίτη, τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα στον Ηλία Μπεριάτο από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του χρίσματος του ΠΑΣΟΚ ως Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
Σκοπός της επικοινωνίας μας ήταν να ενημερωθούμε για το πρόγραμμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη για το επόμενο διάστημα. Οφείλουμε να σας αποκαλύψουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της συζήτησής μας αφορούσε....
 τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν στην Κεφαλονιά τα μέσα ενημέρωσης και τον αποκλεισμό τους από την περίφημη σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Πλασκοβίτης σε όλους τους τόνους μας διαβεβαίωνε ότι την ευθύνη της οργάνωσης της Σύσκεψης την είχε η Νομαρχιακή Επιτροπή της Κεφαλονιάς και ότι ο κ. Μπεριάτος σεβάστηκε τις δικές τους αποφάσεις. Για κάποιο λόγο η ΝΕ δεν ήθελε την παρουσία των μέσων ενημέρωσης στην σύσκεψη.
Αν σας πούμε ότι δεν είπαμε στον κ. Πλασκοβίτη τους λόγους -που κατά τη γνώμη μας- κάποιοι (και ποιοι) πίεσαν την ΝΕ για να μην επιτρέψει την δημοσιότητα, θα σας πούμε ψέματα.
Εν πάσει περιπτώσει Νικόλα μου, καταφέρατε να γίνουμε ρεντίκολο στο Ιόνιο και να μας κογιονάρουνε τα άλλα νησιά. Μπράβο σας. Θα σας το χρωστάει χάρη ο Ηλίας.
Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Πλασκοβίτης μας ανέπτυξε το πρόγραμμα δράσης του Συνδυασμού και την οργάνωση του προεκλογικού αγώνα.
Δημιουργία κομματικού στρατηγείου από :
Σπύρο Μοσχόπουλο, βουλευτή Κεφαλονιάς, υπεύθυνος για την Ζάκυνθο
Λευτέρη Πλασκοβίτη, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος , υπεύθυνος για την Κέρκυρα
Δημήτρη Βαρβαρίγο , βουλευτή Λευκάδας (ή πιθανόν άλλο άτομο) υπεύθυνο για την Κεφαλονιά
Έδρα του στρατηγείου: Αθήνα
Τα Δελτία Τύπου και τα Media θα έχουν πληροφόρηση και σημείο επικοινωνίας το γραφείο των Αθηνών
Εκλογικά Κέντρα
Σε Κέρκυρα – Κεφαλονιά- Ζάκυνθο και Λευκάδα θα λειτουργήσουν Εκλογικά Κέντρα του Συνδυασμού
Περιοδείες
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης θα είναι στην Κέρκυρα την Παρασκευή και θα παραμείνει εκεί έως την Δευτέρα. Το τριήμερο θα είναι αφιερωμένο σε οργανωτικές συσκέψεις με στελέχη, κομματικές οργανώσεις αλλά και συναντήσεις με πολίτες.
Την επόμενη βδομάδα θα περιοδεύσει στα άλλα νησιά.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Οι Αντιπεριφερειάρχες θα ανακοινωθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ο Ηλίας Μπεριάτος αυτό το διάστημα συνομιλεί με στελέχη από όλα τα νησιά για τον ορισμό των αντιπεριφερειαρχών και τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο από τα ονόματα που και το kefalonia Press έχει δημοσιεύσει. Ο κ. Μπασκοβίτης σε αυτό το σημείο μας ανέφερε χαρακτηριστικά « Ο Ηλίας μιλάει με όλους προσωπικά και θα καταλήξει μετά από συζήτηση και ιδία άποψη για τους υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες».
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΕΣΣΥΛΑ
Σε ερώτησή μας για ενδεχόμενη συνεργασία με τον κ. Δεσσύλα , (στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που έχει δηλώσει την πρόθεσή του για ανεξάρτητος περιφερειάρχης), ο κ. Πλασκοβίτης μας είπε ότι ο κ. Δεσύλας έχει δηλώσει δημόσια ότι θεωρεί την υποψηφιότητα Μπεριάτου την καλύτερη λύση για τα Ιόνια Νησιά, αλλά η συζήτηση έχει μείνει εκεί (και από όσο αντιληφθήκαμε δεν φάνηκε διάθεση να προχωρήσει περαιτέρω).
Τέλος ρωτήσαμε τον κ. Πλασκοβίτη αν διεκδικεί για τον εαυτό του την υποψηφιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας. Ο κ. Πλασκοβίτης ήταν κάθετος στην απάντησή του : "Δεν είναι στον χαρακτήρα και στις αξίες μου να εκμεταλλεύομαι πολιτικές γνωριμίες για να εξασφαλίζω τυχόν προνόμια. Μου προτάθηκε η θέση αλλά επέλεξα να δώσω την μάχη της εκλογικής αναμέτρησης ως περιφερειακός σύμβουλος και να αναμετρηθώ μέσα στη κοινωνία."

ΠΗΓΗ:http://kefaloniapress.gr/