Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Τη Δευτέρα στη Νομαρχία παρουσιάζεται η ερευνητική εργασία του ΕΜΠ για τη Villa Rossa

Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο «πιλοτική έρευνα για την οικοδομική τεκμηρίωση και τη διερεύνηση της παθολογίας μνημειακού κτίσματος. Η Villa Rossa, διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα στην πόλη της Κέρκυρας ως παράδειγμα εφαρμογής» θα πραγματοποιηθεί....
 την ερχόμενη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Η παρουσίαση θα γίνει από κλιμάκιο καθηγητών της Αρχιτεκτονικής σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενώ επιστημονικός υπεύθυνος του έργου είναι ο καθηγητής του Τομέα Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. Π. Τουλιάτος.


Το έργο, το οποίο προωθήθηκε μετά από προσπάθειες και συνεργασία της Αντινομάρχη Χωροταξίας και Περιβάλλοντος Μερόπης Υδραίου με το Ε.Μ.Π., αφορούσε ειδικότερα:


• την οικοδομική τεκμηρίωση που πραγματοποιείται με την αναλυτική εξέταση του κτηρίου μέσω της αρχιτεκτονικής αποτύπωσης και της κατασκευαστικής του ανάλυσης.


• τη διερεύνηση και καταγραφή της παθολογίας και τον προσδιορισμό των αιτιών που προκάλεσαν τις προσδιορισμένες βλάβες.


• τη συγκέντρωση και καταγραφή του παραπάνω υλικού και την κατασκευή προσομοιώματος του κτηρίου για τη διερεύνηση της συμπεριφοράς του στις φορτίσεις, ώστε να προσδιοριστούν οι μέθοδοι επεμβάσεων και ενισχύσεων για την αποκατάσταση του κτίσματος.


Σημειώνεται ότι το έργο της ομάδας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου διήρκησε ενάμιση περίπου χρόνο.