Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Οι περιοδείες της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Το απόγευμα της Πέμπτης 28 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» στην Στρογγυλή, το Περιβόλι και τον Μαραθιά, με ομιλητές τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γουλή και το Υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας Μ. Χαραλάμπους.
Οι υποψήφιοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» αναφέρθηκαν αναλυτικά στις αρμοδιότητες του «Καλλικράτη» και υπογράμμισαν ότι όσοι συνδυασμοί τον βλέπουν θετικά θα επιβάλλουν νέους τοπικούς φόρους, θα αυξήσουν τα ανταποδοτικά τέλη, θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις.
Επιπλέον, υπογράμμισαν ότι ο εργαζόμενος λαός πρέπει να απαντήσει στον ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης για ψήφο στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με ψήφο στα ψηφοδέλτια της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ». Μόνο έτσι θα....
 έχει ένα ισχυρό όπλο στα χέρια του για να αντιπαλέψει τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ετοιμάσει από κοινού η Ευρωπαϊκή Ένωση και η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το πρωί της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου, κλιμάκιο υποψηφίων της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» με επικεφαλής τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γουλή και το Υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας Μ. Χαραλάμπους επισκέφθηκε και είχε συζήτηση με τους εργαζομένους στην Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κερκυραίων.
Οι υποψήφιοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» αναφέρθηκαν στις θέσεις των συνδυασμών της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» πάνω σε βασικά ζητήματα που προβλέπει ο νόμος του «Καλλικράτη» και υπογράμμισαν την αντίθεσή τους σε απολύσεις συμβασιούχων, σε επιβολή νέων φόρων, στις ιδιωτικοποιήσεις. Μάλιστα τόνισαν ότι για να καλυφθούν οι υπαρκτές ανάγκες του νέου Δήμου Κέρκυρας, είναι απαραίτητη η μονιμοποίηση των συμβασιούχων και όχι η απόλυσή τους.
Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
• Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην Υπηρεσία αφού ενώ πριν 10 χρόνια απασχολούταν 50 εργαζόμενοι, σήμερα υπάρχουν μόλις 18.
• Αντί να προσλαμβάνονται νέοι εργαζόμενοι, έχει παραδοθεί τμήμα της Υπηρεσίας σε ιδιωτική εταιρεία.
• Υπάρχει μεγάλη έλλειψη μέσων και πόρων, σε βαθμό που αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για την αγορά ανταλλακτικών.
• Δεν υπάρχουν στοιχειώδεις υποδομές, όπως για παράδειγμα τουαλέτες.
Όλη η κατάσταση στην Υπηρεσία Πρασίνου δείχνει την απαξίωση μίας πολύ σημαντικής υπηρεσίας που παίζει σπουδαίο ρόλο στην ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης αλλά και στην εμφάνισή της.
Οι υποψήφιοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» υπογράμμισαν ότι από όποια θέση αν βρεθούν, θα παλέψουν για την λύση των προβλημάτων των εργαζομένων και την αναβάθμιση της Υπηρεσίας.