Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Δύο ενδιαφέροντα σημεία της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου

Διαβάστε δύο ενδιαφέροντα σημεία της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου.
1. Τι είναι εν τέλει ο Καλλικράτης; Είναι το σπάσιμο κάθε κατεστημένου, ιδιαίτερα από το κέντρο, αυτή την πελατειακή εξάρτηση που είχε η Περιφέρεια, ο Δήμος, η τοπική κοινωνία, αλλά βεβαίως που δημιουργούσε και παρόμοιες λειτουργίες και στην Αυτοδιοίκηση. Την αναποτελεσματικότητα, την αδιαφάνεια, τη σπατάλη, την υπανάπτυξη.
Καλλικράτης σημαίνει αποτέλεσμα, διαφάνεια, εξοικονόμηση, πράσινη ανάπτυξη, δημοκρατία, συμμετοχή, ταυτότητα στα προϊόντα μας, ταυτότητα στις υπηρεσίες μας, πολιτισμό και βεβαίως, μια άλλη σχέση με το περιβάλλον.
Και σε αυτές τις εκλογές είτε θα στηρίξουμε υποψηφίους που πιστεύουν στον Καλλικράτη και είναι ικανοί να τον υπηρετήσουν, είτε θα...
 αφήσουμε τους δήμους και τις περιφέρειες, στα χέρια ανθρώπων που πιστεύουν μόνο στην καρέκλα.
Είτε θα στηριχθούν δυνάμεις αλλαγής, που πάνε τη χώρα μπροστά, είτε δυνάμεις άρνησης, που πάνε τη χώρα πίσω. Το δίλημμα του Νοεμβρίου είναι αν θα πάμε το Δήμο μας, την Περιφέρειά μας, ολόκληρη την χώρα μας μπροστά ή πίσω.


2. Γι' αυτό πρέπει να δώσουμε τη μάχη, τη μάχη μαζί για ένα καλύτερο αύριο. Καλύτερο αύριο για την Κέρκυρα, καλύτερο αύριο για την Κεφαλονιά, καλύτερο αύριο για την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο, τη Λευκάδα, τους Παξούς.
Με τις δυνάμεις της αυριανής αιρετής περιφέρειας που πιστεύουν στον Καλλικράτη, που πιστεύουν στην αποκέντρωση των δομών, στη λογοδοσία, τη διεύρυνση της δημοκρατίας, που σέβονται τον πολίτη.
Και ακούγοντας τους υποψηφίους, το Χρύσανθο Σαρλή, τον Ηλία Μπεριάτο, μπορώ να σας πω ότι έχουμε όχι απλώς μάχιμους για το σήμερα και για τη νίκη στις εκλογές, αλλά έχουμε μάχιμους και ικανούς για το μεγάλο έργο που θα συντελεστεί αύριο. Αυτοί, μαζί βεβαίως με όλους τους συνεργάτες συνυποψηφίους τους στο ψηφοδέλτιο στο Ιόνιο.


Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε. Και πάλι ευχαριστώ γι' αυτή τη θερμή υποδοχή, τη στήριξη, την αγάπη και πάντα αυτή την τιμή θα την τιμώ και εγώ πλάι σας, κοντά σας, στον αγώνα με καθημερινή δουλειά. Να είστε καλά.