Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Περιοδείες Ηλία Μπεριάτου στην Κέρκυρα

Συνεχίζοντας την προεκλογική του περιοδεία στην Κέρκυρα, τη Δευτέρα (25 Οκτωβρίου) ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος, επικεφαλής του συνδυασμού «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», συνοδευόμενος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας, Γιώργο Καρύδη και υπ. περιφερειακούς συμβούλους επισκέφθηκε τα γραφεία της....
 Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κέρκυρας, όπου και συνομίλησε με τους εργαζομένους.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας όπου είχε ενημερωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Γεώργιο Δελλή καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Ανδρέα Γκερέκο και Χριστίνα Λούβρου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα και τους αγρότες της Κέρκυρας, όπως οι επιδοτήσεις, η αξιοποίηση του κερκυραϊκού ελαιώνα και των προϊόντων του, η στήριξη των αλιέων του νησιού μέσω της κατασκευής αλιευτικών καταφυγίων, η δανειοδότηση των αγροτών από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος κτλ.


Κατόπιν, ο κ. Μπεριάτος και οι υπ. περιφερειακοί σύμβουλοι επισκέφθηκαν τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κέρκυρας, Σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη, με τον οποίο συζήτησαν κυρίως το πρόβλημα αποκατάστασης της αρχιεπισκοπικής και μνημειακής κληρονομιάς της πόλης της Κέρκυρας (Ιερός Καθολικός Ναός της ANNUNZIATA, Καθολικός Καθεδρικός Ναός Αγίων Ιακώβου και Χριστοφόρου – DUOMO).


Το απόγευμα το κλιμάκιο του συνδυασμού «Ιόνιο Αρχιπέλαγος» επισκέφθηκε περιοχές του Δήμου Κασσιώπης και Δήμου Θιναλίων, όπου συζήτησε με τους κατοίκους και τους φορείς τα προβλήματα των περιοχών αυτών.