Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Που ήσασταν κ. Καλούδη;

Γράφει ο Σεβαστιανός Μεταλληνός


Διαβάζω κ. Καλούδη από την εφημερίδα «Ημέρα τση Ζάκυνθος» της 11/10/2010 δήλωσή σας η οποία έχει ως εξής: «Απευθυνόμαστε, σε όσους πλήττονται από τις περικοπές που επέβαλλε το Μνημόνιο, το οποίο είναι απάνθρωπο!».
Μα κύριε Καλούδη, είστε επιλαχών Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, από το οποίο μάλιστα παραιτηθήκατε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, χωρίς καμία αιτιολογία.
Που ήσασταν τον Μάϊο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο κ. Καλούδη; Τότε το μνημόνιο ήταν καλό και τον Οκτώβριο ανακαλύψατε ότι....
 μας κάνει κακό; Αν σας είχε επιλέξει το ΠΑΣΟΚ για υποψήφιο Περιφερειάρχη το μνημόνιο θα ήταν καλό ή κακό;
Το μνημόνιο αποτελεί ντροπή για το σύνολο των Ελλήνων, πλην των 160 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που το ψήφισαν. Όμως αυτό αποτελεί μία απλή διαπίστωση. Τα κορυφαία πολιτικά θέματα είναι τα εξής:
1. Πως φτάσαμε στην χρεωκοπία του τόπου μας και της χώρας μας
2. Πως θα κάνουμε μία νέα αρχή;
Που ήσασταν κ. Καλούδη όταν επιτυγχάνονταν η «απορρόφηση» του 1ου, 2ου και 3ου ΚΠΣ; Απολογισμός έγινε ποτέ; Τον ζητήσατε;
Με τρομάζει δε η ιστορική και πολιτική σας σχέση, όσο και αυτή του «αντιπάλου» σας κ. Σπύρου με τον κ. Κάρρα. Το σύμβολο της σπατάλης, αδιαφάνειας, ηγεμονισμού και κακοδιαχείρισης στην Αυτοδιοίκησή μας. Τις αιτίες δηλαδή για τις οποίες φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.
Που ήσασταν τόσα χρόνια που οδηγούμασταν στην χρεοκοπία;
Μπορείτε να γυρνάτε στο Ζάντε, την Κεφαλονιά και τη Λευκάδα και να καταδικάζετε οψίμως το μνημόνιο, στην Κέρκυρα όμως γνωριζόμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και τα λόγια είναι μετρημένα. Γνωρίζουμε ποιοί μας οδήγησαν εδώ.
Που ήσασταν κ. Καλούδη επί 30 χρόνια που «απορροφούνταν» αντί να επενδύονται τα δάνειά μας,; Οι φίλοι σας ήταν αμέτοχοι στο πάρτυ;
Και γνωρίζουμε ότι η λύση δεν θα επιτευχθεί μέσω του Κινήματος του Ναυτικού του 2010, αλλά με γνώση και όραμα.
Γνωρίζετε κ. Καλούδη ότι δεν ανήκω σε κανένα πολιτικό κόμμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είμαι απολίτικος. Τον κομματισμό ανέκαθεν τον απεχθανόμουν. Όμως τους τελευταίους μήνες γνώρισα ένα χειρότερο εχθρό της κοινωνίας: τον παραγοντισμό που εξέθρεψαν τα κόμματα, που σήμερα τα λοιδορεί και τα εκμεταλλεύεται.