Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Τι είπε στη Βουλή ο Μπάμπης Χαραλάμπους για τη στελέχωση του νέου νοσοκομείου

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ακολουθεί η με αριθμό 2210/2-9-2010 ερώτηση του Βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Χαράλαμπου Χαραλάμπους προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την ομαλή λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Κερκύρας.
Το λόγο έχει ο κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους για δύο λεπτά για να διατυπώσει την ερώτησή του.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υφυπουργέ, την περασμένη εβδομάδα ο κύριος Πρωθυπουργός της χώρας ήρθε στην Κέρκυρα εξυπηρετώντας προφανέστατα προεκλογικούς σκοπούς. Μάλιστα,...
ήρθε με μια πλειάδα Υπουργών και Υφυπουργών, μεταξύ των οποίων βέβαια –κάτι που ξέρετε καλύτερα από εμένα- ήσασταν και εσείς.
Για μια ακόμα φορά, λοιπόν, οι Κερκυραίοι άκουσαν υποσχέσεις και εξαγγελίες. Και ακριβώς στο σημείο αυτό και ιδιαίτερα για θέματα υγείας ήταν το καθοριστικό σας λάθος, γιατί οι Κερκυραίοι έχουν πια βαρεθεί και είναι στα όρια της υπομονής τους, αν θέλετε, όταν ακούνε υποσχέσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια για προσλήψεις στο Νοσοκομείο, υποσχέσεις οι οποίες μένουν ανεκτέλεστες.
Από τη δεκαετία του ’90 χτίζεται το καινούργιο Νοσοκομείο της Κέρκυρας και βέβαια ξέρετε καλύτερα από εμένα ότι κάποια στιγμή αυτό τελείωσε με τους κόπους και τους αγώνες του κερκυραϊκού λαού. Τέλειωσε, λοιπόν, εδώ και δεκατέσσερις περίπου μήνες.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πρόλαβε προεκλογικά στις εθνικές εκλογές και έκανε και εγκαίνια, μια προεκλογική φιέστα. Εσείς ούτε εδώ δεν καταφέρατε να κάνετε έστω και μια προσπάθεια, παρ’ ότι μεταστεγάζεται το παλιό Νοσοκομείο στο νέο Νοσοκομείο.
Πολύ αντικειμενικά, λοιπόν –και μετά, όταν αναπτύξω την ερώτησή μου, θα σας πω και πολύ περισσότερα στοιχεία- θα σας πω ότι αυτήν τη στιγμή εσείς προσπαθείτε με διακόσιους ογδόντα κατακουρασμένους υπαλλήλους του Νοσοκομείου, στους οποίους οφείλονται δεκάδες χιλιάδες ρεπό, να κάνετε τη μετεγκατάσταση σε ένα καινούργιο βέβαια Νοσοκομείο, το οποίο όμως έχει τριακόσια τριάντα κρεβάτια.
Και ξέρετε πολύ καλά, κύριε Τιμοσίδη –είστε και γιατρός και ξέρετε καλύτερα από εμένα- ότι τα τριακόσια τριάντα κρεβάτια θέλουν τουλάχιστον τριπλάσιους υπαλλήλους. Και για να μην πούμε ότι χρειάζονται χίλιοι εργαζόμενοι, λέμε ότι απαιτούνται τουλάχιστον εννιακόσιοι ή τουλάχιστον οκτακόσιοι για να το λειτουργήσουν.
Αλήθεια, μ’ αυτούς τους διακόσιους ενενήντα και με τους πενήντα επικουρικούς εποχικούς που εσείς υποσχεθήκατε θα λειτουργήσετε το Νοσοκομείο;
Σας ρωτάμε, λοιπόν, τι προτίθεστε να κάνετε, ούτως ώστε άμεσα και αυτοτελώς να προκηρυχθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις του Οργανισμού του καινούργιου Νοσοκομείου.
Επιπλέον, θέλουμε να μας πείτε τι σκέπτεστε επιτέλους να γίνει με το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου, όταν έρθει εκείνη η ώρα και πάμε στο καινούργιο Νοσοκομείο.
Σας ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Το λόγο έχει ο κ. Μιχάλης Τιμοσίδης, Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε συνάδελφε, ήμουν και εγώ στο κλιμάκιο με τον Πρωθυπουργό και πρέπει να σας πω ότι αυτό επαναλαμβάνεται και ότι θα το συνεχίσουμε όλη τη χρονιά, δηλαδή όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο, αλλά και μετά, γιατί έχουμε εφαρμόσει ένα σύστημα σεμιναρίων, όπως το ονόμασε ο Πρωθυπουργός, με την παρουσία κυβερνητικών παραγόντων, στο οποίο συζητούμε θέματα ανοιχτά με όλη την κοινωνία και όχι μόνο με κομματικά στελέχη και με θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.
Δεδομένου, μάλιστα, ότι συμμετείχα δύο φορές μέχρι τώρα, θέλω να σας πω ότι η εμπειρία μου δείχνει ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ επιτυχημένη προσπάθεια, γιατί αναδεικνύονται οι δυνατότητες των περιοχών. Αν θέλετε, μάλιστα, γίνονται σαφείς από τους αρμοδίους κυβερνητικούς παράγοντες οι δυνατότητες που έχει μια περιοχή και το πόσο γρήγορα μπορεί να επιλύονται προβλήματα που μπορεί να τεθούν επί τόπου.
Όμως, δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα μας είναι η μεταφορά, η μεταστέγαση του παλιού Νοσοκομείου Κέρκυρας στο νέο Νοσοκομείο.
Θα συμφωνήσω μαζί σας ότι πρόκειται για μια πονεμένη υπόθεση, όπως θα συμφωνήσω μαζί σας και στο ότι πρόκειται για ένα όνειρο του κερκυραϊκού λαού, ενός λαού που δικαιούται τη σημερινή εποχή την προσοχή της πολιτείας, μιας και ο Νομός της Κέρκυρας, το νησί της Κέρκυρας είναι ένας από τους πιο γνωστούς και πιο αγαπημένους τόπους ανά τον κόσμο για τους τουρίστες, ένας τόπος που αξίζει την προσοχή της πολιτείας.
Για να μπορεί, λοιπόν, να μιλά κανείς για ολοκληρωμένη παρέμβαση στο τουριστικό κομμάτι, ένα από τα στοιχεία που θα πρέπει να προσέξει είναι καθαρά ο τομέας υγείας, η παροχή υπηρεσιών υγείας.
Πράγματι, το παλιό Νοσοκομείο δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής και γι’ αυτό πρέπει επειγόντως και όσο το δυνατόν γρηγορότερα να μεταφερθούμε στο νέο Νοσοκομείο.
Πράγματι, υπάρχει και η τραυματική εμπειρία των εγκαινίων που έγιναν πριν από δεκαπέντε μήνες. Το έχω ζήσει και στο Νομό Καβάλας, κύριε Χαραλάμπους, όπου και εκεί τοποθετήθηκε πλακέτα, αλλά μπήκαμε στο Νοσοκομείο περίπου μετά από ένα χρόνο, μετά από δεκατρείς, δεκατέσσερις μήνες αργότερα. Δεν έγιναν, λοιπόν, εγκαίνια, αλλά μπήκαμε κατευθείαν και το λειτουργήσαμε.
Βλέποντας λοιπόν την κατάσταση, δεσμευθήκαμε και εκεί ότι σύντομα θα γίνει αυτή η μεταστέγαση. Και όταν λέω σύντομα, εννοώ το επόμενο διάστημα, σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα. Θα ορίσουμε στο τέλος αυτής της εβδομάδας τη συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα μεταφερθούμε.
Επίσης, επειδή επισκέφθηκα και τους χώρους του νέου Νοσοκομείου, θέλω να σας πω ότι το νέο Νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι πράγματι ένα στολίδι του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ένας χώρος όπου πιστεύω και είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες του νησιού, αλλά και οποιοσδήποτε βρεθεί εκεί θα τύχουν αυτής της φροντίδας που πρέπει να τύχει ο οποιοσδήποτε άνθρωπος βρίσκεται σήμερα σε μια δύσκολη θέση
Από την άλλη, πρέπει να δεχθώ ότι υπήρχαν μικροεκκρεμότητες τις οποίες και επιλύουμε. Σήμερα με διαβεβαίωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Κέρκυρας ότι παραλαμβάνει την περιβόητη άδεια πυρασφάλειας, ενώ εγκαθίσταται και ο μαγνητικός τομογράφος, ο οποίος είχε ένα τεχνικό πρόβλημα και στο τέλος του μήνα θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει.
Στη δευτερολογία μου θα σας πω για το προσωπικό και για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα. Είναι άδικο να λέτε ότι η προηγούμενη ηγεσία ή ότι το Υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε.
Δεσμεύομαι, λοιπόν, να σας πω ότι εμείς υλοποιούμε επί της ουσίας πρόταση των τοπικών παραγόντων του νησιού, των ανθρώπων του Νοσοκομείου, αλλά και της τότε Υπουργού Υγείας κας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία δεσμεύθηκε με πολύ σαφή και συγκεκριμένο τρόπο όσον αφορά το πώς θα γίνει η ενίσχυση κατά τη μεταφορά, διότι πράγματι το προσωπικό αυτό που υπάρχει σήμερα θα δυσκολευθεί πολύ να ανταποκριθεί στις ανάγκες του νέου Νοσοκομείου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Το λόγο έχει ο Βουλευτής Κέρκυρας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Χαραλάμπους για τρία λεπτά, προκειμένου να αναπτύξει την ερώτησή του.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κύριε Υφυπουργέ, για να τα παίρνουμε ένα-ένα, είπατε ότι το καινούργιο Νοσοκομείο είναι ένα στολίδι, το οποίο θα κοσμεί την Κέρκυρα. Ας μην λέμε μεγάλα λόγια. Πρόκειται πράγματι για ένα καινούργιο Νοσοκομείο το οποίο θα αναβαθμίσει το ξενοδοχειακό μέρος. Όμως, απέχει πολύ από αυτά που ζητούσε το ιατρικό, συνδικαλιστικό νοσοκομειακό κίνημα στην Κέρκυρα. Δεν έχει Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα, δεν έχει Ογκολογική, Χημειοθεραπευτική, δεν έχει Νεογνολογικό, δεν έχει Αιμοδυναμικό, δεν έχει πυρηνική ιατρική. Αφήνω δε και το ιατροδικαστικό μέρος το οποίο εξάλλου δεν ανήκει στην αρμοδιότητά σας. Επίσης, δεν έχει ελικοδρόμιο, αλλού ούτε και παιδικό σταθμό. Επιπλέον, ξέχασαν να φτιάξουν την ψυχιατρική κλινική και τη χτίζουν τώρα. Επιπρόσθετα, έχει και ένα ανεπαρκέστατο πάρκινγκ, ένα πάρκινγκ που χωράει διακόσια με διακόσια ογδόντα αυτοκίνητα. Επομένως, δεν θα ανακοπεί με τίποτα η ροή των Κερκυραίων αρρώστων, οι οποίοι πάνε κατά χιλιάδες στα Γιάννενα και σε άλλες πόλεις για να βρουν ουσιαστική, αν θέλετε, αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
Βέβαια, πολύ κοντά στο Νοσοκομείο έχει χτιστεί ήδη ιδιωτική κλινική, η οποία όλα αυτά τα οποία σας απαρίθμησα φρόντισε να τα παρέχει σαν υπηρεσίες και να τα προσφέρει στους Κερκυραίους, για να πληρώνουν οι Κερκυραίοι αδρά και χοντρά. Έτσι, όλοι θα ήμασταν ευχαριστημένοι και «ούτε γάτα ούτε ζημιά».
Είπατε ότι στο παλιό νοσοκομείο θα γίνει μετεγκατάσταση πολύ σύντομα, λέτε και αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό, βέβαια, είναι το ζητούμενο απ’ όλους τους Κερκυραίους, αλλά θα έπρεπε να συνεχίζατε και να λέγατε «με ασφαλείς προϋποθέσεις».
Και «ασφαλείς προϋποθέσεις», κύριε Τιμοσίδη, σημαίνει προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων. Με πενήντα επικουρικούς ή εποχικούς, όπως τους λέτε, δεν γίνεται τίποτα. Μέχρι να μάθουν πώς θα δουλεύουν στο νοσοκομείο –γιατί συνήθως είναι και άπειροι- θα έχουν ήδη τελειώσει τη θητεία τους και θα φεύγουν.
Το ερώτημα, κύριε Τιμοσίδη, είναι γιατί οι εργαζόμενοι στο παλιό νοσοκομείο -όπου είναι όχι απλώς τριτοκοσμικές, αλλά τρισάθλιες οι συνθήκες λειτουργίας- οι οποίοι θα έπρεπε πρώτοι να πρωτοστατούν να πάνε στο καινούργιο νοσοκομείο -και πρωτοστατούν, βέβαια, όπως σας είπα, στο να είναι με ασφαλείς συνθήκες- λένε «όχι» στη μετεγκατάσταση χωρίς πρόσληψη προσωπικού.
Αλήθεια, κύριε Τιμοσίδη, δεν σας λέω για τους γιατρούς που κάνουν δεκαεπτά εφημερίες. Δεν σας λέω για το νοσηλευτικό προσωπικό, που του χρωστάτε, όπως σας είπα, χιλιάδες ρεπό. Ας πάμε στις καθαρίστριες, που αυτήν τη στιγμή καθαρίζουν ένα κτηριακό συγκρότημα εννέα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Πώς θα αντεπεξέλθουν, ώστε να καθαρίζουν τέσσερις φορές μεγαλύτερο συγκρότημα, δηλαδή τριάντα έξι χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα; Με ποια τεχνική υπηρεσία θα φροντίσετε το σύγχρονο –πραγματικά υπερσύγχρονο- μηχανολογικό εξοπλισμό;
Η ερώτησή μου, λοιπόν, κύριε Πρόεδρε –και τελειώνω με αυτό- είχε ως τίτλο ότι θα οδηγηθεί σε τραγωδίες η μετεγκατάσταση, αν δεν προσλάβετε μόνιμο προσωπικό. Γιατί –το επαναλαμβάνω- κανείς από τους εργαζόμενους δεν είναι τρελός, για να μη θέλει να δουλεύει τουλάχιστον μέσα σε σύγχρονες συνθήκες. Όμως, οι σύγχρονες συνθήκες μπορεί κάποια στιγμή να μετατραπούν πραγματικά σε τραγωδία, γιατί εσείς δεν προχωράτε στην προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων.
Ευχαριστώ.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Ευχαριστώ, κύριε συνάδελφε.
Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μιχαήλ Τιμοσίδης έχει το λόγο.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν προβλήματα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Πρώτοι εμείς τα επισημαίνουμε και μάλιστα τα επισημαίνουμε, όχι απλώς για να τα λέμε, αλλά για να μπορέσουμε να καταβάλουμε προσπάθειες και να διορθώνουμε πράγματα.
Σας είπα, κύριε συνάδελφε, και στην προηγούμενη ερώτηση, που ήταν παρεμφερής, ότι υπήρξαν προβλήματα. Όταν έχεις διασφαλισμένους πόρους για 3.700 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού το 2010, σε μία χρονιά, όπου όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, όταν πήραμε απόφαση ότι δεν θα γίνουν διορισμοί σε άλλα Υπουργεία, εμείς, εξαιρώντας δύο Υπουργεία που θεωρούμε ότι είναι τα Υπουργεία που κατά κύριο λόγο πρέπει να στηριχθούν –το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων- φροντίσαμε και εξασφαλίσαμε τους πόρους για 3.700 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ, δυστυχώς, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες καθυστερούσαν.
Τρέχουμε, λοιπόν, αυτή τη διαδικασία και έχουμε καταφέρει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα: Να σμικρύνουμε το χρόνο. Είμαστε βέβαιοι ότι μέχρι το τέλος του χρόνου σε όλη τη χώρα θα προλάβουμε, ώστε αυτές οι προκηρύξεις να είναι για θέσεις διορισμών εκεί που τις χρειάζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν ισχυρίζεται κανένας ότι έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να καλύψουμε όλες τις ειδικότητες στις κλινικές στις οποίες αναφερθήκατε. Πρέπει, όμως, να κάνουμε την αρχή. Πράγματι είναι κρίμα! Μόνον αν κάποιος επισκεφθεί και δει το παλιό και το νέο νοσοκομείο, θα κατανοήσει ότι δεν πρέπει να καθυστερήσει ούτε μία ημέρα.
Βεβαίως, και εμείς δεν λέμε να το κάνουμε με κίνδυνο. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό σήμερα, έτσι ώστε να λειτουργήσει το Νοσοκομείο και θα λειτουργήσει. Υπάρχει συζήτηση και συμφωνία, εν πάση περιπτώσει.
Το μίνιμουμ που μπορεί να χρειαστεί για τη μεταφορά κρίναμε ότι είναι 80-90 νέες θέσεις. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ώστε αυτή η μεταφορά να γίνει με ασφαλή τρόπο. Έτσι, λοιπόν, τις ενεργοποιούμε και σύντομα οι 42 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί από την 7Κ θα είναι ολοκληρωμένες και αυτοί οι άνθρωποι θα πάνε να δουλέψουν στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.
Και επειδή έπρεπε να αντιμετωπίσουμε άμεσα το πρόβλημα, συμφωνήθηκε να είναι 50 θέσεις επικουρικών, διαφόρων ειδικοτήτων και αυτό υλοποιούμε. Ήταν δέσμευση που έγινε το Σεπτέμβριο και σήμερα είμαστε σε θέση να προσλάβουμε αυτό το προσωπικό, έτσι ώστε με 90 άτομα και άλλες 6 θέσεις που τρέχουν σε νέα προκήρυξη ΠΕ Νοσηλευτικού Προσωπικού και Μαιών να έχουμε έναν ικανό αριθμό ανθρώπων σε νέες θέσεις, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη λειτουργία αυτού του νέου νοσοκομείου
Εμείς πιστεύουμε ότι αυτό θα γίνει, κυρίως με τη βοήθεια των εργαζομένων. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, κύριε συνάδελφε, ότι υπάρχει καθημερινή επαφή και με τους ανθρώπους από το Σωματείο και με το Διοικητή, ώστε αυτή η δέσμευσή μας να γίνει πραγματικότητα και όχι για να πούμε ότι εμείς καταφέραμε να μεταφερθούμε, αλλά γιατί είναι κάτι που έπρεπε να γίνει χθες. Αυτό μας κάνει να τρέχουμε, αλλά διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα.
Εμείς ζητούμε τη βοήθεια και τη δική σας και όλων προς αυτήν την κατεύθυνση. Να είστε βέβαιος ότι και οι προκηρύξεις, που πράγματι χρειάζεται το Νοσοκομείο, θα γίνουν στην επόμενη χρονιά. Είναι εξασφαλισμένο το γεγονός ότι θα έχουμε νέες προσλήψεις και το 2011, αλλά σήμερα είναι κρίμα να παραμένουμε σε αυτό το κτήριο.
Τελειώνοντας, θέλω να πω μία κουβέντα για το τι θα γίνει το παλιό νοσοκομείο. Έγιναν σοβαρές προτάσεις στην επίσκεψή μου. Είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις των τοπικών φορέων και αυτών που έχουν λόγο, δηλαδή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των εκπαιδευτικών, της τοπικής κοινωνίας γενικότερα, του ίδιου του Νοσοκομείου. Μάλιστα τέθηκαν ιδέες, όπως να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος των εγκαταστάσεων από το Υπουργείο Παιδείας, επειδή υπάρχει δίπλα σχολικό συγκρότημα.
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: Υπάρχει ομόφωνο ψήφισμα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
ΜΙΧΑΗΛ ΤΙΜΟΣΙΔΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Πολύ ωραία. Ήταν εκεί η παριστάμενη Υφυπουργός κυρία Χριστοφιλοπούλου. Το άκουσε με ικανοποίηση και θα βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Υπάρχουν, επίσης, σκέψεις να χρησιμοποιηθεί το υπόλοιπο κομμάτι. Θέλω να σας πω ότι με βρίσκεται έτοιμο, γιατί αντιμετωπίζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και στην πόλη της Καβάλας, όπου το παλιό νοσοκομείο ήταν διάσπαρτο σε τρία κτηριακά συγκροτήματα και αναζητούμε να κάνουμε και εκεί την καλύτερη αξιοποίηση.
Κλείνοντας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα φροντίσουμε να γίνει η μεταφορά -γιατί το αξίζει ο κερκυραϊκός λαός- όσο γίνεται συντομότερα και με τρόπο που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στη μεταφορά του, αλλά και στην παραπέρα λειτουργία του νέου νοσοκομείου. Είναι κάτι που έχουμε χρέος να το κάνουμε προς τον κερκυραϊκό λαό.
Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.