Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Περιοδεία Μπεριάτου σε νοσοκομείο, ΙΚΑ και ΔΕΥΑΚ

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», κος Ηλίας Μπεριάτος, μαζί με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κα Άντζελα Γκερέκου, επισκέφθηκαν χθες το Νοσοκομείο της Κέρκυρας.
Κατά την επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, το επιστημονικό προσωπικό και εκπροσώπους των εργαζομένων, τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, καθώς και την ανάγκη της όσο το δυνατόν γρηγορότερης μεταφοράς στις νέες εγκαταστάσεις.
Ο κο Μπεριάτος είχε την ευκαιρία...
μιας προσωπικής επαφής με τους ασθενείς και τους οικείους τους , με τους οποίους συζήτησε την κατάσταση που αντιμετωπίζουν στο παλιό νοσοκομείο.
Στη συνέχεια ο κο Μπεριάτος και η κα Γκερέκου επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, όπου συζήτησαν με τους εξυπηρετούμενους πολίτες, τους εργαζομένους και στελέχη των υπηρεσιών.


Στη ΔΕΥΑΚ η συζήτηση επικεντρώθηκε αφενός στα προβλήματα των εργαζομένων, προβλήματα σοβαρά και πιεστικά, και αφετέρου στα προβλήματα και τις προοπτικές συγχώνευσης των Υπηρεσιών Ύδρευσης των Δήμων που ενοποιούνται στον έναν ενιαίο Καλλικράτειο δήμο.


Τον κο Μπεριάτο και την κα Γκερέκου συνόδευσαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», κος Γιώργος Καρύδης, και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, κα Ευδοκία Κατέχη, κος Γιώργος Γαρδικιώτης και κος Γιώργος Σκλαβούνος.
Μετά το πέρας των επισκέψεων ο κ. Μπεριάτος, η Βουλευτής και το κλιμάκιο των υποψηφίων του Συνδυασμού συζήτησαν τις εντυπώσεις και τα συμπεράσματα τους από τις επισκέψεις και, μεταξύ άλλων, κατέληξαν:
1. Στην ανάγκη να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον θεσμό του συνηγόρου του Δημότη (που προβλέπεται από τον Καλλικράτη) για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
2. Στην ανάγκη να επιχειρηθεί η όσο το δυνατό υπευθυνότερη αναπτυξιακή προστασία και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε πανιώνια κλίμακα όπως π.χ. των περιουσιακών στοιχείων του Νοσοκομείου, του Ψυχιατρείου κτλ.