Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σχολιάζει τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός στην συνέντευξη που έδωσε διακαναλικά, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Οκτωβρίου, έκανε ωμό τρομοκρατικό εκβιασμό στο λαό, λέγοντας ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έρθει πρώτη δύναμη στις εκλογές, τότε ανακόπτεται η πορεία της κυβέρνησης, έρχεται η χρεοκοπία. Η χρεοκοπία όμως των εργαζόμενων και των λαϊκών....
 στρωμάτων έχει ξεκινήσει με το πετσόκομμα και την υποτίμηση μισθών και συντάξεων και το κτύπημα των κατακτήσεων που πάρθηκαν πίσω.
Η υποχώρηση στο εκβιαστικό αυτό δίλημμα σημαίνει πράσινο φως για τη λήψη νέων άγριων μέτρων. Σημαίνει σταθεροποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και αποστεθαροποίηση του βιοτικού επιπέδου του λαού, των δικαιωμάτων του και ισοπέδωμα όσων εργατικών και ασφαλιστικών καταχτήσεων έχουν απομείνει ακόμα όρθιες.
Αυτό που συμφέρει το λαό είναι στις εκλογές που θα αναδείξουν τα κρατικά όργανα της τοπικής διοίκησης το περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική, να υποστούν βαριά ήττα οι συνδυασμοί επίσημοι και «ανεπίσημοι» που στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μαζί με τους συνεταίρους τους. Να βγει ένα καλό αποτέλεσμα που να δημιουργεί κλονισμούς στο πολιτικό σύστημα με όποια μορφή και αν έχει ακόμη και με κυβερνήσεις συνεργασίας που ετοιμάζονται.
Στις 7 Νοέμβρη ψηφίζουμε με κριτήριο από τα σκουπίδια και τις χωματερές, το καταστροφικό all inclusive, τα αιολικά πάρκα, την προστασία του περιβάλλοντος, την απαράδεκτη κατάσταση στις υπηρεσίες υγείας, τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της παιδείας μέχρι τις εξελίξεις που αφορούν την συνδιαχείριση του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ. Στις 7 του μήνα μπορεί να γίνει η πρώτη θετική αλλαγή στο συσχετισμό δύναμης με ενίσχυση των συνδυασμών της «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θόδωρο Γουλή και στο Δήμο Κέρκυρας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Μπάμπη Χαραλάμπους.
Αυτό το μήνυμα πρέπει να πάει στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον, αυτό το μήνυμα να παραλάβει η κυβέρνηση.