Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

: Ομιλία του Ηλία Μπεριάτου στην εκδήλωση της Κυριακής

Την Κυριακή (10 Οκτωβρίου) πραγματοποιήθηκαν στην Κέρκυρα (Corfu Palace) θεματικά σεμινάρια από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ για όλους τους αναπτυξιακούς τομείς με την παρουσία των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών, Γενικών Γραμματέων και Υπουργών, τα οποία αφορούσαν τα Ιόνια Νησιά....

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κοινού και των τοπικών φορέων ήταν μεγάλη, πράγμα που αποδείχθηκε και από την πολύωρη συζήτηση που ακολούθησε τις αρχικές εισηγήσεις.
Γενική διαπίστωση της εκδήλωσης, η οποία ανακοινώθηκε από τον Αν. Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Τηλέμαχο Χυτήρη, είναι ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για μια ολοκληρωμένη τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη στα Ιόνια Νησιά.


Στη συνέχεια, σε ολομέλεια εκτός του υποψηφίου Δημάρχου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ Χρύσανθου Σαρλή, μίλησε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος, ο οποίος παρουσίασε στην τεκμηριωμένη ομιλία του τις αρχές, τους στόχους και τις συγκεκριμένες προτάσεις του προγράμματος του συνδυασμού του ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, μέσω του οποίου δίνονται απαντήσεις στα περισσότερα από τα ζητήματα που ετέθησαν από τους εκπροσώπους των φορέων όλων των νησιών.


Τέλος, την εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναφέρθηκε στις ευρύτερες θεσμικές αλλαγές της κυβέρνησης για την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση (πρόγραμμα Καλλικράτης), στηρίζοντας το πρόγραμμα του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηλία Μπεριάτου και του συνδυασμού ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ: συμμαχία για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό.