Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Πεπραγμένα Ηλία Μπεριάτου κατά την περιοδεία του σε Κεφαλονιά και Ιθάκη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Ηλία Μπεριάτου στην Κεφαλονιά και στο Θιάκι. Ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ: συμμαχία για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον πολιτισμό, συνοδευόμενος από τον υπ. Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Γεωργάτο και τους υπ. περιφερειακούς συμβούλους, μετά την λιτάνευση του σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, στην οποία παραβρέθηκε το πρωί της Τετάρτης, μετέβη στην Ιθάκη. Εκεί, σε ομιλία του στο ξενοδοχείο «Μέντορας» .....
ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις και προτάσεις του προγράμματός του στους κατοίκους του νησιού. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε, σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με το περιβάλλον, όπως η αποχέτευση, ο βιολογικός καθαρισμός και ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Ιθάκης. Επίσης προτάθηκε η ίδρυση και λειτουργία Οδυσσειακού Κέντρου όπως και η ανάληψη πρωτοβουλιών για θεσμοθέτηση της Ιθάκης ως Πράσινο Νησί.


Την επόμενη ημέρα μετά την Θεία λειτουργία προς τιμήν του προστάτη της Αστυνομίας Αγίου Αρτεμίου στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας, επισκέφθηκε την Νομαρχία Κεφαλονιάς, τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, όπου και συνομίλησε με τους υπαλλήλους για τα καθημερινά τους προβλήματα. Το απόγευμα πραγματοποίησε εκδήλωση-ομιλία στο Δημοτικό Θέατρο Ληξουρίου, στην οποία παραβρέθηκε πλήθος στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Γιώργος Τσιλιμιδός, ο πρώην Αντιδήμαρχος Αργοστολίου κ. Διονύσης Ανδρεάτος, ο Διοικητής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Παλικής κ. Διονύσης Μαρκάτος, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων και Γραμ/τέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρώην Γραμματέας Ετεροδημοτών ΠΑΣΟΚ κ. Χριστόδουλος Σιμωνετάτος, ο κ. Δημήτρης Σπανός Γραμ/τέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γεράσιμος Βαλλιανάτος Πρόεδρος ΑΟΔΑ και μέλος της Π.Ε. ΠΑΣΟΚ καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου κ. Μάρκος Κοτσιλίνης. Την εκδήλωση προλόγισε ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Γεωργάτος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για τις περιφερειακές εκλογές και προέτρεψε τους πολίτες να συγκρίνουν τα ψηφοδέλτια τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο κυρίως σε επίπεδο οράματος και πολιτικών.


Στην ομιλία του ο Ηλίας Μπεριάτος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του Συνδυασμού τόσο σε Πανιόνιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο Σχεδιασμός δράσεων για το μέλλον των νησιών του Ιονίου και επικεντρώθηκε στην ανάγκη ανάδειξης της έννοιας του «Αρχιπελάγους» στα Επτάνησα, με στόχο την ένταξή τους στα δίκτυα των Ευρωπαϊκών νησιωτικών πολιτικών. Όσον αφορά στην Παλική, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του φράγματος, την επέκταση των δικτύων αποχέτευσης και της αντικατάστασης των παλαιών τμημάτων του δικτύου ύδρευσης. Κλείνοντας την ομιλία παρουσίασε τους Υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους και κάλεσε τον κόσμο να υπερψηφίσει τον Συνδυασμό ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ.