Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για την ομιλία Σαμαρά

Ψεύτικο είναι το μήνυμα ελπίδας που προσπάθησε να στείλει από την Κέρκυρα ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς με την ομιλία του στο Τεχνικό Επιμελητήριο Κέρκυρας τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου. Το άλλο μίγμα πολιτικής που προτείνει είναι σαν το "άλλο σχέδιο" που ισχυριζόταν ότι είχε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ όταν ήταν στην αντιπολίτευση και με το οποίο θα νοικοκύρευε την οικονομία προς όφελος του λαού.
Στην ομιλία του ο Κ. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι....
«έδεσε» χειροπόδαρα τη χώρα, δίχως όμως να αμφισβητήσει στο ελάχιστο τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου. Επιπλέον στο όνομα της εξόδου από την κρίση ζήτησε τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης να «εμπλουτιστούν» με μέτρα τόνωσης της αγοράς δηλ. μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.
Συνειδητά στάθηκε μόνο στο μνημόνιο αθωώνοντας με τον τρόπο αυτό τη πολιτική που άσκησε η ΝΔ το προηγούμενο διάστημα η οποία συνέβαλε και στην όξυνση της κρίσης και στην λήψη μέτρων με τη μορφή μνημονίου. Με όποιο μείγμα αντιλαϊκών μέτρων και αν υπηρετήσεις την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των μονοπωλίων, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια για το λαό, κρίση και παρασιτισμός.
Ο αγώνας επομένως εναντίον του μνημονίου πρέπει να αναδεικνύει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που κίνητρο θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων γενικότερα του μεγάλου κεφαλαίου και βέβαια να αντιμετωπίζει τα άμεσα οξυμένα προβλήματα. Διαφορετικά η πάλη πχ. για να μην περάσει το μνημόνιο, χωρίς να κοιτάζει κανείς μπροστά, μας οδηγεί πίσω, άρα ξανά σε ένα καινούργιο μνημόνιο.
Το όχι του λαού στο Μνημόνιο σημαίνει καταψήφιση της κοινής αντιλαϊκής στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Όσοι είναι αγανακτισμένοι από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις 7 ΝΟΕΜΒΡΗ μπορούν να εμποδίσουν τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά μέτρα, αποδυναμώνοντας του συνδυασμούς που στηρίζουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αλλά και τα αναχώματά τους και ενισχύοντας αποφασιστικά τους συνδυασμούς της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θόδωρο Γουλή και στο Δήμο Κέρκυρας με υποψήφιο δήμαρχο το Μπάμπη Χαραλάμπους.