Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Σημεία συνεντεύξεων του υποψήφιου Περιφερειάρχη Σ. Σπύρου

Σειρά συνεντεύξεων σε εφημερίδες των Αθηνών αλλά και στη ΝΕΤ και την ΕΤ3 έδωσε ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, δίνοντας με συνοπτικό τρόπο τη στρατηγική του για την πολιτική που θα ασκήσει ως περιφερειάρχης.


Σπύρος Σπύρου: Δε θα διοικήσω εξ αποστάσεως την περιφέρεια


Γραφεία περιφερειάρχη σε όλα τα νησιά του Ιονίου έχει εντάξει στο πρόγραμμά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, δηλώνοντας ότι....
 δεν πρόκειται να διοικήσει εξ αποστάσεως τα νησιά.
Τα Γραφεία αυτά θα λειτουργούν με στόχο αφενός την άμεση και συχνή επικοινωνία με τους κατοίκους και αφετέρου το συντονισμό και την εποπτεία των έργων και των δράσεων σε κάθε νησί ξεχωριστά.


Στη βάση όλων η κοινωνική πολιτική


Τις συνέπειες από το μνημόνιο και την κρίση σε επιχειρήσεις αλλά και σε ομάδες που έχουν πληγεί οικονομικά, θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει, πρωτίστως και αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην περιφέρεια, ο κ. Σπύρου, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί μεγαλύτερη αναγκαιότητα ακόμη και από αυτά τα ίδια τα έργα.
Η εξεύρεση προγραμμάτων και κονδυλίων για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για δημιουργία θέσεων εργασίας, για την πρόνοια στους ηλικιωμένους και τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, είναι για το συνδυασμό όχι απλά υπόσχεση αλλά δέσμευση.
Η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής είναι, για το Σπύρο Σπύρου, το σημαίνον στη μέχρι τώρα πολιτική του διαδρομή και, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, αυτή δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί σε όποια θέση και αν τον φέρει η ψηφοφορία της Κυριακής.


Στρατηγικό σημείο ανάπτυξης ο τουρισμός


Το κλείσιμο ξενοδοχειακών μονάδων, με παρεπόμενο την ανεργία, η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, η αποσπασματική τουριστική πολιτική, η εξάρτηση από τους μεγάλους τουρ οπερέιτορς που εκβιάζουν ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταλυμάτων, δεν αποτελούν για το συνδυασμό -Νέα Ιόνιος Πολιτεία- απλά μια καταγραφή της κατάστασης, είναι καθημερινή μέριμνα των ειδικών συνεργατών του που έχουν επεξεργαστεί σχέδιο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη το οποίο, με την εφαρμογή του, θα δώσει διέξοδο σε κρίσιμα ζητήματα τουριστικής ανάπτυξης.


Σύνδεση και συνοχή της Περιφέρειας


Δεν είμαι χθεσινός, δήλωσε ο κ. Σπύρου, γεννήθηκα και ζω ανελλιπώς στην Επτάνησο, την υπηρέτησα, μέσω της ΔΥΠΕ, ανεβοκατέβηκα πολλές φορές στα νησιά, μίλησα με τους κατοίκους και αφουγκράστηκα την αγωνία τους.
Δεν θέλουμε τους Ιόνιους πολίτες να ταλαιπωρούνται, κάνοντας το ίδιο δρομολόγιο ή περιμένοντας πότε θα έρθει το αεροπλάνο, αν θα πετάξει και πότε και αν θα συνδεθεί σε καθημερινή βάση το Ιόνιο.
Η συνοχή της περιφέρειάς μας είναι πάνω από όλα συγκοινωνιακή – αεροπορική και ακτοπλοϊκή - σε καθημερινή βάση! Γιατί μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για πραγματική συνοχή και συνάφεια, καλλιέργεια περιφερειακής συνείδησης και σύσφιξης σχέσεων μέσω ανταλλαγών.
Η οριζόντια ανάπτυξη, σε σχέση με την κάθετη, δίνει το στίγμα μας για το πώς βλέπουμε στρατηγικά το Ιόνιο και τα αστικά του κέντρα, που συνδέονται με τα χωριά μας.


Ανοιχτός σε συνεργασίες και στην πολυφωνία


Ανοιχτός σε συνεργασίες, πρόθυμος να συμπεριλάβει προτάσεις και άλλων συνδυασμών που συμφωνούν με την πολιτική του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου, έχει τη διάθεση να δημιουργήσει ομάδα με εξειδικευμένα άτομα, έμπειρα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να δημιουργήσει ενιαίο φορέα πολιτισμού και να συμπράξει μαζί του υιοθετώντας προτάσεις, να διοικήσει, εν τέλει, με συλλογικό τρόπο, αξιοποιώντας τους ικανούς πολίτες.