Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Η Α. Γκερέκου για τις πλημμύρες

Δεν αμφιβάλει κανείς, ότι οι πρωτοφανείς πλημμύρες που έπληξαν την Κέρκυρα πριν λίγες ημέρες, αποτελούν μια επιπλέον επιβάρυνση της ήδη δύσκολης κατάστασης του νησιού μας. Μπροστά στο μένος μια φυσικής καταστροφής, είμαστε όλοι εκτεθειμένοι σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό – πλην όμως, κανείς δεν μπορεί επίσης να αμφισβητήσει, ότι η Κέρκυρα θα μπορούσε και θα έπρεπε να....
 είναι καλύτερα προετοιμασμένη και «οχυρωμένη» μπροστά σε παρόμοια ενδεχόμενα, εάν είχαν ολοκληρωθεί βασικά έργα υποδομής, την ολοκλήρωση των οποίων προσπαθούμε τώρα να επιτύχουμε μετά την 5ετή κωλυσιεργία και αναποτελεσματικότητα της περιόδου 2004-2009.


Υπάρχει ήδη μια γενική εικόνα, σύμφωνα με την οποία σε συγκεκριμένα σημεία η καταστροφή που έχει συμβεί είναι εξαιρετικά μεγάλη. Όμως η επίσημη καταγραφή των ζημιών, βρίσκεται εν εξελίξει και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ημέρες. Μόλις έχουμε την ακριβή εικόνα και αποτίμηση των ζημιών θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να παρασχεθεί άμεση βοήθεια και ενίσχυση στους πληγέντες. Βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία, με τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Εσωτερικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.κ. Ρέππα, Ραγκούση, Σκανδαλίδη και Χρυσοχοϊδη, με σκοπό να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στην Κέρκυρα. Τέλος, δεσμεύομαι ότι από πλευράς μου θα κάνω ότι είναι δυνατόν, τόσο για να κινητοποιηθούν όλοι οι απαραίτητοι αρμόδιοι φορείς για την επιδιόρθωση των ζημιών, όσο και την αποζημίωση η ενίσχυση των πληγέντων από τη θεομηνία.