Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Επίκαιρη ερώτηση του ΚΚΕ για τις καταστροφές από τη θεομηνία

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ 2η
Προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Θέμα: Για τις καταστροφές που σημειώθηκαν στην Κέρκυρα 16-17 Νοεμβρίου.
Εκτεταμένες ζημιές κυρίως σε σπίτια, μαγαζιά και στο οδικό δίκτυο σημειώθηκαν στην Κέρκυρα κυρίως στους Δήμους Αχιλλείων, Κερκυραίων, Παρελείων, Μελιτειέων από την καταιγίδα που έπληξε το νησί την 16η προς 17η Νοεμβρίου. Δεκάδες....
λαϊκές οικογένειες και επαγγελματίες υπέστησαν ζημιές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, και δεν είναι σε θέση οικονομικά να τις αντιμετωπίσουν.
Οι καταστροφές αυτές αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά την ανεπαρκή θωράκιση της Κέρκυρας σε αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά και άλλα έργα που να προστατεύουν το νησί ώστε να μην είναι έρμαιο των όποιων καιρικών φαινομένων. Σοβαρές είναι και οι ευθύνες των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών όλων των τελευταίων χρόνων που με τις πολιτικές τους επέτρεψαν την αυθαίρετη δόμηση, την καταπάτηση και κάλυψη των ρεμάτων χωρίς παράλληλα να γίνουν τα αναγκαία έργα υποδομής.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να αποζημιωθούν άμεσα, για το σύνολο των ζημιών, όλοι όσοι επλήγησαν από τις πλημμύρες καθώς επίσης και για την στήριξη των μικρών επαγγελματιών που οι επιχειρήσεις τους έπαθαν ζημιές μέχρι και ολικές καταστροφές.
2. Τι συγκεκριμένα θα κάνει και τι πόρους θα διαθέσει για την άμεση προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, και εγγειοβελτιωτικών έργων καθώς και για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας για την Κέρκυρα;


Ο βουλευτής
Μπάμπης Χαραλάμπους