Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Σπ. Σπύρου: Συλλογικότητα και συνεργασία στον τρόπο διοίκησης

Η συλλογικότητα, η συνεργασία, η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η σύνθεση προτάσεων, η ενεργοποίηση των εργαζομένων αλλά και η ελεγχόμενη αποτελεσματικότητα, θα βρίσκονται στον πυρήνα
του τρόπου διοίκησης που νεοεκλεγμένου και πρώτου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρου Σπύρου.
Με μια κυβερνητική οικονομική πολιτική που έχει πλήξει....
το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, πρόσθεσε ο κ. Σπύρου, το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι η εξεύρεση τρόπου ενίσχυσης εκείνων των επιχειρήσεων που βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού χωρίς δική τους υπαιτιότητα και εκείνων των....
 κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε απόγνωση.

Όπως υποσχέθηκα και προεκλογικά, τόνισε, η κοινωνική πολιτική και λόγω επαγγέλματος, βρίσκεται στη βάση της πολιτικής που θ’ ασκήσω στα Ιόνια Νησιά, επιθυμώντας να μη γίνω ούτε θεατής των γεγονότων αλλά ούτε και ένας απλός διαχειριστής της εξουσίας.


Ήδη, τα μηνύματα που λαμβάνω από κάθε γωνιά της Ιόνιας περιφέρειας είναι εκκλήσεις για δράση καταπολέμησης της ανεργίας που, με βάση τα στοιχεία του Οκτωβρίου, φέρνουν τα νησιά μας πρώτα.


Η συνοχή της Περιφέρειας την οποία όλοι - προεκλογικά – επικαλεστήκαμε ως ενωτικό σημείο, περνάει αποκλειστικά από την αντιμετώπιση της σωρείας προβλημάτων σε όλα τα νησιά, με κριτήριο τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά, κυρίως, την ισόρροπη.

Σταδιακά και μέρα με τη μέρα, οι συνεργάτες μου κι εγώ, βρισκόμαστε στη διαδικασία δρομολόγησης λύσεων, μέσα από την εφαρμογή του προγράμματός μας, καθώς τα προβλήματα, μας είναι γνωστά.

Σε καθημερινή βάση, η αγωνία μας για τη θέση που μας έδωσε ο επτανησιακός λαός, αποτελεί για μας «το βηματοδότη» για τις πράξεις μας.

Ειδικότερα, αυτό το χρονικό διάστημα, κατέληξε, εξετάζω το οργανωτικό σχήμα που θ’ αποτελεί την αιχμή της δράσης μου, τη στελέχωσή του με εξειδικευμένα και πρόθυμα να υπηρετήσουν τον τόπο άτομα, τη σύνθεση προτάσεων, την ιεράρχησή τους και τον τρόπο υλοποίησης.