Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Μήνυμα της Μερόπης Υδραίου

«Δυστυχώς νικήτρια στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αναδείχτηκε με διαφορά η αποχή. Ηττημένη κατά την άποψη μας είναι η έκφραση των πολιτών στην κάλπη. Και αυτό θα πρέπει νομίζω όσους ασχολούμαστε με τα κοινά να μας προβληματίσει ιδιαίτερα.
Όσο αφορά τα μέχρι τώρα αποτελέσματα του συνδυασμού μας:
Κάναμε ένα πρωτόγνωρο, δύσκολο και σκληρό εκλογικό αγώνα ο οποίος, σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση, στέφθηκε με επιτυχία.
Επιτυχία, διότι δώσαμε μια μάχη....
έντιμη, καθαρή, χωρίς στήριξη από κομματικούς μηχανισμούς, από εργολαβικά ή άλλα συμφέροντα, χωρίς αλλότριες οικονομικές ενισχύσεις, αλλά με μεγάλη θέληση να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας, να εκφράσουμε το ολοένα αυξανόμενο αίτημα της ανάγκης για ανανέωση, δίνοντας το στίγμα των νέων σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Και νομίζω ότι αυτό το πετύχαμε.
Επιτυχία διότι διατηρήσαμε τις απόψεις μας ξεκάθαρες ως την τελευταία στιγμή. Δεν εκβιάσαμε, δεν δωροδοκήσαμε, δεν δώσαμε ψεύτικες υποσχέσεις. Επιτυχία, διότι διαψεύστικαν όσοι σκοπίμως έλεγαν από την αρχή αυτή της προσπάθειας ότι είχαμε δήθεν κρυφό υποβολέα, ότι δεν θα καταφέρναμε να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτιο, ότι θα γινόμασταν ουρά του άλφα ή του βήτα, ότι με το ζόρι θα φταναμε το 3% και τόσα άλλα. Η παρουσία μας, η πορεία μας, το αποτέλεσμα και το παρόν μας, δίνει στην πράξη την απάντησή μας.



Θεωρούμε λοιπόν ότι πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Μπορέσαμε και συγκεντρώσαμε για πρώτη φορά μια μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων που μέχρι τώρα δεν είχαν κάν την δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από μια συλλογική εκλογική προσπάθεια. Αυτή η ομάδα θα αποτελέσει τη μαγιά, και το εγγυώμαι αυτό, για μια μελλοντική προσπάθεια, διότι το δικό μας ταξίδι δεν τελειώνει εδώ.


Προφανώς, στο μικρό αυτό για μας διάστημα της προεκλογικής περιόδου, δεν μπορέσαμε να αφυπνίσουμε ακόμη περισσότεροους νέους άνθρωπους που αγαπούν τον τόπο τους και που πληγώνονται για την κατάσταση στην οποία αυτός έχει περιέλθει. Δεν μπορέσαμε να τους πείσουμε να συμμετέχουν ενεργά. Όμως, αυτό εκτιμούμε ότι έχει λογική βάση μέσα στις συνθήκες της γενικευμένης απαξίωσης της πολιτικής και των θεσμών της, μέσα στην γενικότερη αποδόμηση της κοινωνίας και τις συνθήκες κρίσης τις οποίες όλοι βιώνουμε. Έχει επίσης λογική βάση, διότι οι μηχανισμοί βρίσκουν τρόπο να εντάξουν πολίτες μέσα στις συμπληγάδες πέτρες τους.


Εκφράζουμε τη λύπη μας γι αυτό και δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε από αύριο για να τους φέρουμε κοντά μας. Εκφράζουμε επίσης τη λύπη μας διότι ότι η Κερκυρα χάνει την ευκαιρία να αλλάξει πορεία.


Οι προοπτικές για τον τόπο μας τα επόμενα 3,5 χρόνια δεν είναι καθόλου ευοίωνες. Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι από αύριο κιόλας ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια. Η παρουσία μας δεν σταματάει εδώ. Δεν πρόκειται να αφήσουμε περιθώριο κανένα να αλλοιωθούν στο ελάχιστο οι απόψεις και οι θέσεις μας. Το αντίθετο. Μέσα από την εκπροσώπησή μας στο νέο δημοτικό συμβούλιο να καταστήσουμε σαφές το νέο, το διαφορετικό το οποίο πρεσβεύουμε.


Κλείνοντας επιθυμώ να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους, όλους τους συνεργάτες μου για τον τίμιο αγώνα τον οποίο κάναμε και όλους όσους εργάστηκαν νυχθημερόν για την οργάνωση και την επιτυχία της εκλογικής μας προσπάθειας.


Έζησα πολύ όμορφες στιγμές δίπλα στους συνεργάτες μου και στους πολίτες της Κέρκυρας, τους οποίους και ευχαριστώ θερμότατα και αισθάνομαι τιμή που ηγήθηκα της ομάδας αυτής.


Ευχαριστώ και όλους εσάς τους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης, το έργο το οποίο επιτελείτε είναι σαφώς δύσκολο και επίπονο, και σας εύχομαι καλή δύναμη στην συνέχεια.»