Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Δήλωση του Ηλία Μπεριάτου για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ως επικεφαλής του συνδυασμού ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ αναλαμβάνω στο ακέραιο την ευθύνη για το αρνητικό για μας αποτέλεσμα των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου.
Ευχαριστώ θερμά όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, των Ιονίων Νήσων από τους Οθωνούς, την Ερείκουσα, το Μαθράκι, την Κέρκυρα, τους Παξούς, τη Λευκάδα, το Μεγανήσι, τον Καστό, τον Κάλαμο, την Ιθάκη, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, που μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Από τη θέση μας στο περιφερειακό συμβούλιο θα....
εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να θεμελιώσουμε και να στηρίξουμε το νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, που αποτελεί ιστορική τομή για την αυτοδιοίκηση, τον αναπτυξιακό προγραμματισμό και τη δημοκρατία στη χώρα μας.


Συγχαίρω τον κ. Σπύρο για τη νίκη του και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του.


Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου όλους τους υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού μας καθώς και όλους τους συνεργάτες μας για την πολύτιμη βοήθεια και συμπαράστασή τους, καθώς και για την αγάπη με την οποία με περιέβαλαν. Η προσφορά τους ήταν ανεκτίμητη. Μαζί τους έζησα μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις κοντά στους νησιώτες μας, σφυρηλατώντας ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συντροφικότητας.


Όλοι μαζί δώσαμε έναν ωραίο, καθαρό, τίμιο και ανιδιοτελή αγώνα, χωρίς κανενός είδους έκπτωση και πιστοί στις αρχές μας. Ταξιδέψαμε με το καράβι του Ιονίου Αρχιπελάγους ενάντια στους «Λαιστρυγόνες» και τους «Κύκλωπες». Χαράξαμε νέους δρόμους. Εκφράσαμε έναν πολιτικό και προγραμματικό λόγο που έχει ανάγκη η Περιφέρειά μας στη σύγχρονη εποχή.


Όταν αρχίσαμε αυτή τη μάχη γνωρίζαμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα συναντούσαμε. Όμως δεν διστάσαμε ούτε στιγμή! Δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να υπηρετήσουμε τα νησιά μας σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας τους. Λυπάμαι που δεν καταφέραμε να εκπληρώσουμε τις εκλογικές προσδοκίες των ανθρώπων που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Θα είμαστε πάντοτε κοντά τους όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί να χάσαμε την εκλογική μάχη αλλά κερδίσαμε την αγάπη και την εκτίμηση των συμπατριωτών μας. Και αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο όλων.


Σε κάθε περίπτωση η «Ιθάκη» μας έδωσε το ωραίο ταξίδι...