Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Δηλώσεις υπ. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρου Σπύρου, μετά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά και από βάθους ψυχής τους Επτανήσιους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και μου έδωσαν την πρωτιά σε όλα τα νησιά του Ιονίου.
Μαζί θα παλέψουμε για την νίκη και στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου.
Η πολιτική μου διαδρομή έχει σφραγιστεί από το σεβασμό που έχω επιδείξει στην απόφαση του λαού, το κριτήριο του οποίου, θεωρώ, ότι είναι αλάνθαστο.
Για μένα, η μάχη αυτή είναι μάχη αξιών πρωτίστως και το αποτέλεσμα δικαιώνει τις προσπάθειες τις δικές μου και των συνεργατών μου, που κινηθήκαμε με αξίες το σεβασμό στους πολίτες, την παρουσίαση ενός προγράμματος που εξασφαλίζει....
την ισόρροπη αλλά και βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών μας, την πεποίθηση ότι το συμφέρον των πολιτών βρίσκεται πάνω από το δικό μας.
Περιόδευσα σε όλα τα νησιά του Ιονίου, αφουγκράστηκα προσεκτικά τα λόγια τους και πίστεψα και συνεχίζω να πιστεύω ότι ο συνδυασμός μου αποτελεί εγγύηση όχι τόσο για την ποιότητα των λόγων όσων για την ποιότητα των έργων που θ΄ ακολουθήσουν, με βάση την υλοποίηση του προγράμματός μας, σε μια περιφέρεια ενωμένη και ισχυρή που θα λειτουργεί με κανόνες πλήρους ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.


Στην εκλογική μάχη της προσεχούς Κυριακής, οι πολίτες των Ιονίων Νήσων καλούνται, εκτός από τα πρόσωπα, να δουν προσεκτικά και την πολιτική θέση που εκφράζουν.


Το διακύβευμα των εκλογών


Εν μέσω του ζοφερού κλίματος που προκαλεί η οικονομική κρίση, η αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου και η κυβερνητική ανικανότητα, οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση και τις περιφέρειες αναδείχθηκαν τελικά σε κομβικής σημασίας.


Είναι βέβαιο ότι, από το μήνυμα που θα στείλει η κοινωνία το βράδυ της Κυριακής της 14ης Νοεμβρίου, από την ένταση και την έκτασή του, θα κριθούν πολλά για το αύριο όλων.


Την προσεχή Κυριακή οι Επτανήσιοι θα επιλέξουν σε ποιον θα εμπιστευτούν την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Θα θυσιάσουν τη συνοχή της, την ύπαρξή της και την προοπτική της;


Και αυτό οι πολίτες το αντιλαμβάνονται. Όπως αντιλήφθηκαν και απέρριψαν ήδη όλα τα κυβερνητικά μηχανεύματα, τα οποία ανασύρθηκαν για να παραπλανήσουν και εκβιάσουν το εκλογικό σώμα.


Οι πολίτες στην κάλπη, ασκώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα, θα δώσουν απάντηση σε αυτούς που:


- τους εξαπάτησαν πολιτικά πριν ένα χρόνο τάζοντάς τους λεφτά για να τους υφαρπάξουν τη ψήφο,


- δεν είχαν κανένα σχέδιο, κανένα πρόγραμμα, παρά μόνο την επιθυμία απόκτησης της εξουσίας,


- ανεύθυνα διέσυραν τη χώρα στο εξωτερικό για μήνες,


- αποδείχθηκαν ανίκανοι να διαχειριστούν εγκαίρως το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και το παρακολουθούσαν άπραγοι,


- μας έβαλαν σε Επιτροπεία και ψήφισαν ένα Μνημόνιο, τα μέτρα του οποίου εντείνουν την ύφεση και την οικονομική ασφυξία,


- αδυνατούν να δώσουν την παραμικρή πνοή ανάπτυξης,


- δημιουργούν καθημερινά νέες στρατιές ανέργων,


- γέμισαν τους δρόμους με «λουκέτα»,


- οδήγησαν τον πληθωρισμό κοντά στο 6%,


- δεν προσφέρουν καμία προοπτική για το αύριο και επιβάλουν τη γενική κατάθλιψη,


- συνεχίζουν να εξαπατούν το λαό ψευδόμενοι ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.


Είναι αυτοί που κινητοποίησαν όλο τον κυβερνητικό μηχανισμό για να φιμώσουν και να εκτοπίσουν μια διαφορετική αυτοδιοικητική φωνή του πολιτικού χώρου.


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκβίασε προεκλογικά τους πολίτες, για να πετύχει το αποτέλεσμα που επιθυμούσε, ένα αποτέλεσμα που, πιστεύει, ότι θα του δώσει το δικαίωμα να εφαρμόσει το σκληρό πρόγραμμά του.
Σε ότι αφορά στην Περιφέρειά μας, επέλεξε ως υποψήφιο ένα άτομο στρατευμένο για να εφαρμόσει την αντιλαϊκή του πολιτική χωρίς αντιδράσεις.


Επτανήσιες και Επτανήσιοι,


Η εκλογή της Κυριακής 14 Νοεμβρίου θα κρίνει την τύχη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.