Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Τελευταία προεκλογική ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια- Γιατί να στηρίξω το ψηφοδέλτιο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια;

Η ψήφος υπέρ των ψηφοδελτίων της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια είναι η πιο χρήσιμη, η πιο ελπιδοφόρα ψήφος. Κι αυτό γιατί:
Πρώτο, αποτελεί την πιο σκληρή καταδίκη των εκφραστών της αντιδραστικής επίθεσης και του μνημονίου (Μπεριάτος). Δεν κρύβεται πίσω από ένα ρηχό αντιμνημονιακό «όχι», ενώ συμφωνεί με τη πολιτική της....
 κυβέρνησης (Σπύρου) ούτε βγάζει λάδι το ΠΑΣΟΚ (όπως ο δήθεν ανεξάρτητος συνδυασμός του Καλούδη) ή εγκλωβίζει την αριστερή αναζήτηση στη καταστροφική αποδοχή της ΕΕ και του ευρώ και τη διγλωσσία, όπως κάνουν τα προερχόμενα από τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτια, ούτε βέβαια λένε μεγάλα λόγια για να δραπετεύουν από τις κρίσιμες αναμετρήσεις (ΚΚΕ). Είναι ψηφοδέλτια ρήξης και ανατροπής.


Δεύτερο, είναι τα ψηφοδέλτια που έχουν στο ίδιο τους το DNA την εργατική απαίτηση για αντιμετώπιση των καυτών κοινωνικών προβλημάτων των εργαζομένων (ανεργία, νέα φτώχεια, υπερεκμετάλλευση) και εκφράζουν με το πιο αποφασιστικό τρόπο το μίσος και την οργή του εργαζόμενου κόσμου για το σάπιο αστικό πολιτικό κατεστημένο, γιατί συγκροτούνται από πρωτοπόρους αγωνιστές των τοπικών κινημάτων, εργαζόμενους της διπλανής πόρτας, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, νέους και συνταξιούχους.


Τρίτο, η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια δεν λέει μόνο «όχι», δεν εκφράζει μόνο την αγανάκτηση και το άι-σιχτίρ των εργαζομένων που ρίχνονται στον κοινωνικό πάτο, αλλά τολμά να αντιπροτείνει ένα συνολικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης για την ανατροπή της επίθεσης του κεφαλαίου και της οικονομικής χούντας κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ:


- άρνηση και διαγραφή του δημόσιου χρέους στους έλληνες και ξένους τοκογλύφους και όχι των μισθών και των συντάξεων.


- πάλη για αύξηση των μισθών και μείωση των ωρών εργασίας και γιʼ αυτό ρήξη και έξοδος από το ευρώ, την ΟΝΕ και την ΕΕ.


- απαγόρευση των απολύσεων και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, υγείας, πρόνοιας και των υποδομών και γιʼ αυτό πέρασμα στο Δημόσιο των τραπεζών και όλων των ΔΕΚΟ, καθώς και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο.


- δήμευση εδώ και τώρα της αμύθητης εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας.


Τέταρτο, η αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια είναι ψήφος υπέρ ενός αποφασιστικού μαζικού μετώπου για την απόκρουση και το ξήλωμα της ληστρικής επίθεσης, που πρέπει να αναπτυχθεί πριν και μετά τις κάλπες.


Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια δεν δίνει υποσχέσεις για μια «ριζοσπαστική» διαχείριση, αλλά τίθεται στην υπηρεσία της κινητοποίησης και της συμμετοχής του λαού.


Πέμπτο, πρόκειται για ψήφο υπέρ μιας άλλης Αριστεράς. Η συγκρότηση ψηφοδελτίων σε 11 περιφέρειες και σε δεκάδες δήμους πανελλαδικά, με την συμβολή των δυνάμεων της εκτός των τειχών αριστεράς, αλλά και ανένταχτων αγωνιστών που προέρχονται από την κοινοβουλευτική αριστερά, αποτελεί ένα επίτευγμα, που δίνει πανελλαδική διάσταση στο εγχείρημά μας και δείχνει ότι συσπειρώνει ένα αξιόλογο εργατικό και κοινωνικό δυναμικό. Δεν είναι βέβαια η Αριστερά των ονείρων μας, ούτε η Αριστερά που έχει ανάγκη η εποχή μας. Είναι όμως η Αριστερά της ρήξης και της μαχόμενης αυτοκριτικής, που δεν διστάζει να λέει καθαρά ότι για να νικήσει το κίνημα, η Αριστερά πρέπει να αλλάξει και να ενωθεί σε αντικαπιταλιστική και επαναστατική κατεύθυνση.