Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ειδήσεις από τους κερκυραίους της Θεσσαλονίκης- (Αληθεύει τελικά ότι όποιος μείνει εκτός Κερκύρας προοδεύει, ενώ όποιος μείνει στον τόπο του τον τρώει η ίδια του η πόλη;;;)

Όταν η Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστουρίου Κέρκυρας συνάντησε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης εγένετο μουσική πανδαισία. Το υπέροχο φουαγιέ του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου πλημμύρισε μελωδίες την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010. Η μοναδική αυτή συναυλία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόταση της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Σπυρίδων», και πιο συγκεκριμένα του Προέδρου της Νικόλαου Αλεξάκη, και εντάχθηκε στα 45α Δημήτρια, με τη φροντίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας της πόλης μας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης...
Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλειος Γάκης.
Το κοινό που από νωρίς κατέκλυσε το φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα μοναδικό μουσικό πρόγραμμα. Πολύ σπάνια δυο ορχήστρες παρουσιάζονται ταυτόχρονα και συμπράττουν προς τέρψιν και μόνο των ακροατών. Ο τενόρος Σάκης Αραμπατζής συμμετείχε ερμηνεύοντας δυο μουσικά κομμάτια με απαράμιλλη τεχνική. Επίσης, το θερμό χειροκρότημα του κοινού κέρδισαν οι μουσικοί που εκτέλεσαν σόλο πνευστών και κρουστών οργάνων.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Γαστουρίου Κέρκυρας «Ομόνοια» ιδρύθηκε το Μάρτη του 1898. Η μπάντα της αποτελείται από 90 μουσικούς και πραγματοποιεί περισσότερες από 30 εμφανίσεις το χρόνο, λαμβάνοντας μέρος σε όλων των ειδών τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην Κέρκυρα, στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο και στο εξωτερικό. Με Πρόεδρο του εννεαμελούς Δ. Σ. της τον Ιωάννη Τσίπη και αρχιμουσικό της τον Σπύρο Ράλλη συνεχίζει την πορεία της μέσα στο χρόνο, σεβόμενη την κερκυραϊκή παράδοση και τον σκοπό της ιδρύσεώς της.
Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1936 και με τη συμπαράσταση του Δήμου σύντομα εξελίχθηκε σε ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο, αποτελούμενο σήμερα από περίπου 40 μουσικούς. Εκτός από τις εμφανίσεις της σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, παίζει και σε υπαίθριους χώρους ή συνοδεύει μουσικά εορταστικές εκδηλώσεις όπως παρελάσεις, λιτανείες κ.α. Το ρεπερτόριο που καλύπτει περιλαμβάνει όλα τα είδη μουσικής από κλασική έως μοντέρνα και σύγχρονη μουσική από όλον τον κόσμο. Αρχιμουσικός της είναι ο Νίκος Ψαλτόπουλος.
Η συναυλία αυτή, έπειτα από την πρόταση της Κερκυραϊκής Ένωσης Θεσσαλονίκης « Ο Άγιος Σπυρίδων», αποτελεί περίτρανη απόδειξη για τις προσπάθειες που γίνονται από το Σύλλογό μας, για την προώθηση και διάδοση του πολιτισμού της Κέρκυρας. Ενάντια στους μεγάλους τίτλους και τα μεγάλα γράμματα, με ταπεινότητα και προσήλωση, εργαζόμαστε για να υλοποιήσουμε τους στόχους για τους οποίους ιδρύθηκε ο Σύλλογος μας. Πολιτιστικές εκδηλώσεις σαν τη χθεσινή μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη για να συνεχίσουμε.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Φιλαρμονική Γαστουρίου έκανε αισθητή την παρουσία της και στην παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη μας.